ANP/DDP USA/PROFIMEDIA
SLUŽBENO

Fifa objavila novi poredak: Argentina i dalje na prvom mjestu, evo gdje je Hrvatska na ljestvici

Od veljače, kada je objavljena zadnja ljestvica, odigrane su 174 utakmice
Piše: HinaObjavljeno: 04. travanj 2024. 11:58

Hrvatska nogometna reprezentacija ostala je na desetom mjestu na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici koja je objavljena u četvrtak, dok prvo mjesto i dalje drži Argentina.

Druga je Francuska, a na treće s četvrtog mjesta se popela Belgija, dok se Engleska spustila s trećeg na četvrto mjesto. Peti je Brazil, a mjesta su zamijenili još Portugal i Nizozemska. Portugal se popeo sa sedmog na šesto mjesto, dok se Nizozemska spustila sa šestog na sedmo mjesto.

Od veljače, kada je objavljena zadnja ljestvica, odigrane su 174 utakmice. Azijske momčadi su igrale kvalifikacije za FIFA Svjetsko prvenstvo 2026., dok se u zoni Concacaf igrala završna faza Lige nacija. Također je odigrano nekoliko prijateljskih utakmica u svakoj od šest konfederacija u sklopu FIFA-e.

Od hrvatskih suparnika iz skupine B na Europskom prvenstvu koje počinje 14. lipnja u Njemačkoj, Španjolska je ostala na osmom mjestu kao i Italija koja je zadržala devetu poziciju. Albanija je nazadovala dva mjesta i sada zauzima 66. poziciju na FIFA-inoj ljestvici.

Sljedeća FIFA ljestvica bit će objavljena 20. lipnja.

Linker
04. travanj 2024 11:58