Igor štimac

 {BYLINE}/AVALON/PROFIMEDIA {byline}/Avalon/Profimedia
UPLELA SE POLITIKA

FIFA suspendirala Indiju i oduzela joj domaćinstvo SP-a za žene. Što to znači za Igora Štimca?

FIFA ipak nije zatvorila sve mogućnosti za Indiju jer ističe da je u pregovorima s ministarstvom sporta
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 16. kolovoz 2022. 07:41

FIFA je zbog "neprimjerenog utjecaja trećih strana" odlučila suspendirati Sveindijsku nogometnu federaciju (AIFF) i to je zemlji je oduzela pravo domaćinstva Svjetskog prvenstva za žene do 17 godina, koje je zakazano za listopad. Ovo je prvi put da je FIFA zabranila Sveindijsku nogometnu federaciju (AIFF) u njezinoj 85-godišnjoj povijesti.

Tamo se dakle u nogometnu priču uplela politika. Dana 18. svibnja, Vrhovni sud smijenio je Prafula Patela s mjesta predsjednika AIFF-a jer nije održao izbore zakazane za prosinac 2020.

FIFA ipak nije zatvorila sve mogućnosti za Indiju jer ističe da je u pregovorima s ministarstvom sporta i da se nada pozitivnom ishodu.

"Suspenzija znači da se FIFA U-17 Svjetsko prvenstvo za žene 2022., koje bi se trebalo održati u Indiji od 11. do 30. listopada 2022., trenutno ne može održati u Indiji kao što je planirano. Suspenzija će biti ukinuta kada se ukine naredba o osnivanju odbora administratora koji će preuzeti ovlasti Izvršnog odbora AIFF-a i kada administracija AIFF-a ponovno preuzme punu kontrolu nad dnevnim poslovima AIFF-a."

Vidjet ćemo što ova suspenzija znači za Igora Štimca koji je u Indiji već duže vrijeme izbornik reprezentacije. Hoće li Indija moći igrati ikakve utakmice za vrijeme suspenzije?

Linker
08. rujan 2024 01:38