Mario Draghi
 ODD ANDERSEN Dpa Picture-alliance Via Afp
OBJASNIO I ZAŠTO

Finale Eura se premješta iz Londona? Talijanski premijer dao izjavu koja se mnogima neće svidjeti

Italija je u nogometnom zanosu, odlične predstave ‘Azzurra‘ zaintrigirale su i ljude na vlasti
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 22. lipanj 2021. 11:21

Tako je talijanski premijer Mario Draghi izjavio kako bi najbolje bilo da se završnica Eura premjesti iz Londona u Rim. Razlog su rastuće brojke zaraženih koronavirusom.

- Da... Pokušat ću zaustaviti da se finale igra u državi u kojoj rapidno raste broj zaraženih - rekao je tijekom konferencije za novinare Draghi.

No, njegovu inicijativu za sada ne podržavaju u Talijanskom nogometnom savezu. Predsjednik Gabriele Gravina kategorički je odbacio takvu mogućnost, pitanje je pak kako će se situacija razvijati u sljedećih dva i pol tjedna koliko je do kraja prvenstva.

U Velikoj Britaniji je u posljednjih 24 sata prijavljeno 10.633 novozaraženih osoba, pet ih je preminulo. Povećanje je to u odnosu na protekli tjedan od 31,4%, dok je smrtnih slučajeva 12,1% više.

Za razliku od Britanije u Italija je prijavila 495 novih pozitivnih slučajeva, a u cijela je država proglašena bijelom zonom s malom mogućnosti zaraze.

Nije samo Italija zainteresirana za finale Eura, i u Münchenu se bave istom temom, predsjednik vlade Bavarske Markus Söder kazao je da je München u stanju pripravnosti ukoliko dođe do promjene.

- Mi smo spremni i bit ćemo sretni ugostiti još pokoju utakmicu. Znamo da je UEFA-in plan A London, vjerujem da imaju i plan B u rukavu - kazao je Söder.

Linker
22. travanj 2024 15:35