Vladimir Dugandžić/Cropix
POLJUDSKI MERCATO

Finalist Europske Lige, Braga, za 4 milijuna eura želi dovesti Anasa Sharbinija

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 27. svibanj 2011. 11:50

Ide li Anas Sharbini u redove finalista Europske lige Sportinga iz Brage? Portugalski mediji raspisali su se o interesu hita ovosezonske Europske lige za Hajdukovog veznjaka kojem od dolaska na Poljud prije dvije sezone baš i ne cvjetaju ruže. Sportski dnevnik “O Jogo” najavljuje kako bi Sharbini Poljud i jug Hrvatske uskoro mogao zamijeniti sjeverom Portugala, prenosi Slobodna dalmacija.

Momčad iz Brage sigurno će tijekom ljeta doživjeti temeljitu rekonstrukciju jer su mnogi europski nogometni velikani bacili oko na igrače koji su mali klub iz okolice Porta izbacili u europsku orbitu, te su, nakon što su prošle sezone bili drugoplasirana momčad portugalske lige, ove sezone opet izborili odlično četvrto mjesto.

Napadači Alan i Lima najtraženija su roba, a blizu odlaska je i Brazilac Vandinho. Lijevonogi veznjak igra na istoj poziciji kao i Sharbini, no istekao mu je ugovor i karijeru bi po svemu sudeći mogao nastaviti u nekoj drugoj sredini jer za njegove usluge ima mnogo interesa. Otvaraju li se na taj način vrata za dolazak mlađeg brata Sharbinija?

Braga ne spada u skupinu imućnijih zapadnoeuropskih klubova, pa čak ni u istu kategoriju kao slavniji portugalski konkurenti Porto, Benfica ili Sporting iz Lisabona.

Ipak, kako doznajemo, u Bragi su spremni za transfer Sharbinija izdvojiti između tri i četiri milijuna eura što bi, ako se potvrdi, moglo zaintrigirati Splićane. Sharbini je Hajduk u dolasku koštao 2,3 milijuna eura, a u svakoj od dvije sezone imao je plaću od oko 300.000 eura, ukupno oko tri milijuna.

Međutim, kada bi Hajduk nakon Senijada Ibričića ostao i bez Anasa, drugog igrača poteza, trebalo bi promptno naći i zamjenu. Novac od njegova transfera bi dobro došao novoj upravi, ne bi više imali toliko zavezane ruke prilikom angažmana igrača u ovoljetnom prijelaznom roku kao što je u aktualnoj situaciji slučaj.

U cijelom poslu Hajduku je od pomoći ugledni hrvatski menadžer Danko Đikić, što je pokazatelj da gdje ima dima ima i vatre.

Linker
17. lipanj 2024 17:11