Hrvoje Štrok

 DAMIR KRAJAC Cropix
FINALE VETERANA

Finalisti uz navijačku podršku Modrića i Jakirovića: ‘Popije mi nekad krv, ali dobra smo kombinacija‘

Promotionplay Domograd je institucija Kutije šibica, trostruki osvajač Glavnog turnira
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 29. prosinac 2023. 07:36

U petak s početkom u 18 sati u dvorani II Doma sportova čeka nas veliki obračun za titulu najbolje veteranske momčadi 52. izdanja Kutije šibica. Veterani imaju svoje 16. natjecanje u sklopu najvećeg malonogometnog turnira u Hrvatskoj, a na ovom izdanju starijim kolegama priključili su se igrači rođeni tijekom 1985. godine.

Promotionplay Domograd je institucija Kutije šibica, trostruki osvajač Glavnog turnira, koji je rekordna tri puta slavio i među veteranima. Suparnik će mu biti najbolja momčad Kutije iz 2017. godine, Senjak hoteli Matan, iskusna družina koju jako dobro poznaju. Igrali su, naime, u finalu 2021. kad je PP slavio s 4:1 i došao do titule. U sličnim, malo izmijenjenim sastavima, zaigrat će opet za prvu nagradu vrijednu 3000 eura.

- Spremni smo za finale, dobri smo, jaki smo. No finale je finale, poštujemo Matana, neka pobijedi bolji. Glupo je reći da je netko favorit, u finalu nema favorita. Jedan udarac, jedan aut mogu sve riješiti. Jedino što je očito jest da će finale biti vrhunsko - kaže Hrvoje Štrok, 43-godišnji umjetnik lopte, koji je s PP-om osvojio tri seniorska naslova i onaj posljednji veteranski.

U odnosu na trijumf iz 2021., momčad je dobila neka nova, jaka imena, pojačali su ih Ivica Vrdoljak, Hrvoje Čale, Mensur Mujdža, Eduardo da Silva...

- Svake godine se popunimo i nađemo sjajna pojačanja. Svi su od velike pomoći, a Dudu je posebna priča, kad on primi loptu, sve je drugačije. Svaka mu čast.

No više nema jedinog igrača koji je na parketu bio aktivni sudionik u svih šest trijumfalnih pohoda Promotionplaya. Dinamov trener Sergej Jakirović više ne igra s nekadašnjim suigračima...

- Tako je odlučio prije dvije godine i od tad praktički nije taknuo loptu, ali puno smo izgubili njegovim odlaskom iz momčadi. I nogometno i sa strane, odrađivao je velik posao, davao nam poseban štih. Ne, nismo ga odrekli i izbacili iz grupe, stalno se javlja porukama. Na Štefanje je u svom stilu napisao "sad se pale pile", njegov je doprinos našim uspjesima još uvijek velik.

Kad smo već kod trenera, što Štrok kaže o svojem aktualnom voditelju Ivanu Čuiću? Nekad je bio "najbolji hakler među odvjetnicima i najbolji odvjetnik među haklerima", sad je preselio na trenersku klupu Promotionplaya.

- Boljeg voditelja nismo mogli izabrati, Čuić ima mali nogomet u malom prstu. Ne mogu ga usporediti ni s jednim od brojnih trenera koji su me vodili u karijeri, on je poseban, čudniji od svih njih. Ima žicu, nije lako voditi skup takvih glava, ali on uvijek uspije. Čuić kod nas ima poseban status, bit će glavni dok god igramo Kutiju, ako bude htio. Nema šanse da ga promijenimo, on je zabio ključan gol za trijumf u našem prvom finalu 2010. i zadužio nas je. Kako izgleda, još bi mogao igrati, nagovarali smo ga, ali odlučio se za klupu.

Trener ostaje isti, ali u budućnosti bi igrački kadar mogao biti dodatno ojačan. Luka Modrić gledao je uživo polufinale u "dvojci" i navijao za PP...

- Luka je s nama, uz nas. Ove godine nije zaigrao, ali očekujemo da će sljedeće biti u našem dresu na parketu Kutije - zaključio je Štrok.

Senjak hoteli Matan odigrali su na sigurno i na jednu od ključnih pozicija u momčadi stavili čovjeka s kojim su igrali posljednje finale prije dvije godine. Mario Jozić je u lipnju proslavio 51. rođendan, no neupućeni promatrač nikad mu ne bi dao te godine kad ga vidi na parketu. Na Kutiji brani od 1990., osvajao je i seniorske i veteranske titule, posljednju 2017. upravo sa Senjakom. Trener vratara drugoplasirane momčadi HNL jeseni, Rijeke, priča:

- U petak ću osvojiti svoju desetu medalju na Kutiji, imam 5 zlata te po 2 srebra i bronce. Naporno je, od 16. do 26. prosinca branio sam na pet utakmica. Moram zahvaliti svojem klubu Rijeci, jer sam na prvu utakmicu na Kutiji došao direktno nakon dvoboja s Rudešom, nisam se praktički ni oprostio s momcima. Rijeka je igrala u 17 sati, a utakmica na Kutiji bila je u 21.10. I onda odmah sljedeće jutro derbi s Gladnim očima... No spreman sam, uživam u Rijeci, preporodio sam se i puno radim na sebi.

U polufinalu je Jozić izbacio svog klupskog šefa Željka Sopića...

- Nas dvojicu Kutija posebno veže, zajedno smo osvojili turnir 1998. godine, a 2017. nam je pomogao u polufinalu veteranskog turnira kad je Senjak posljednji put slavio. Nismo ni on ni ja trebali igrati Kutiju zbog klupskih obaveza, ali, eto, ipak se dogodilo, iako sam, recimo, od 27. do 31. prosinca imao uplaćen put na Maltu... Imamo WhatsApp grupu stožera NK Rijeka u kojoj je dežurni piroman Radomir Đalović pa smo se Sopa i ja dogovorili da tijekom Kutije uvedemo silenzio stampa. Moram Sopiću još jednom zahvaliti što me doveo u Rijeku - otkriva Jozić.

U finalu 2021. PP je uvjerljivo slavio s 4:1.

- Je, ali sve do zadnje minute prvog dijela bilo je 0:0, tada smo primili gol i sve se otvorilo. Jakirović je opalio, lopta je prošla Jerka Leku, mene... No dobro, sad je nova priča. Otkako sam ja u Matanu, ovo je apsolutno najjača postava koju smo ikad imali. Ipak, gledajući ukupno, Promotionplay po pozicijama ima prednost 70-30, a za rezultatski uspjeh 60-40. Nisu to šuplje prognoze, sve sam dobro analizirao, dugo sam u ovome. Favoriti su, posebno zbog toga što su zagrebačka škvadra. S druge strane, živciram se kad nas pogrdno nazivaju "plaćenici". Kad smo gazda momčadi Mato Senjak - Matan i ja slagali momčad, jedino što nas je zanimalo bio je karakter igrača. Matanu je, inače, 61 godina, a branio je uspješno naša vrata u pretkolu, iako je, doduše, primio dva pogotka. Skidam mu kapu zbog svega što radi. U ovome nema zarade, već je to vreća bez dna, nije jeftino financirati momčad i za to treba puno ljubavi. Popije mi nekad krv, budu to dugi razgovori, ali očito i uspješni, dobra smo kombinacija. Momčad vodi triangl, Matan je izvršni, ja sportski direktor, a Mate Dragičević trener - objašnjava Jozić i najavljuje finale:

- Suđenje će biti dobro, siguran sam, odlučit će pravovremene reakcije s klupe. Secirao sam dosad svakog suparnika i nigdje nisam pogriješio, bit će presudno brzo reagirati. Prevaga je u detaljima.

Kako kažu i Štrok i Jozić, neka bude fer i neka pobijedi bolji. Spektakl je u svakom slučaju zagarantiran...

Linker
21. svibanj 2024 14:13