GERARDO MENOSCAL Afp
NOVO BRAZILSKO SLAVLJE

Flamengo golom bivše velike nade Intera po treći put u svojoj povijesti postao prvak Južne Amerike

Flamengo je s 10 pobijedio Atletico Paranaense i tako osvojio 63. Copa Libertadoers
Piše: Dean BauerObjavljeno: 30. listopad 2022. 09:00

Nogometaši brazilskog Flamenga iz Rio de Janeira, pobjednici su 63. Copa Libertadores ili južnoameričke Lige prvaka. Flamengo ili izvorne Carioce (to su samo stanovnici Rio de Janeira i nitko drugi) su u finalu u ekvadorskom gradu Guayaquilu pobijedili brazilski Atletico Paranaense 1:0. Strijelac jednog gola na utakmici, i to u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena bio je Gabriel Barbosa. Bilo je to praktički neposredno nakon što je u 44. minuti Atletico Paranaense ostao s igračem manje budući da je crveno karton dobio Pedro Henriquea.

Za Flamengo je ovo treći naslov Copa Libertadores. Inače, brazilski klubovi pobijedili su u zadnja četiri finala - Flamengo (2019. i 2022.), te Palmeiras (2020. i 2021.).

Flamengo je slavio i 1981., ali najviše naslova najbolje momčadi Južne Amerike pripada klubovima iz Argentine i Urugvaja. Naime, Independiente ima 7, a Boca Juniors 6 naslova prvaka, dok je urugvajski Penarol slavio u Copa Libertadores 5 puta. Što se Brazilaca tiče, oni zato imaju nisku klubova s po tri naslova pobjednika - Flamengo, Sao Paulo, Palmeiras, Santos i Gremio.

Linker
25. travanj 2024 05:37