Brazil's Flamengo Bruno Henrique celebrates after scoring against Ecuador's Barcelona during the Copa Libertadores semifinal first leg football match at the Maracana stadium in Rio de Janeiro, Brazil, on September 22, 2021. (Photo by Silvia Izquierdo/various sources/AFP)
 SILVIA IZQUIERDO Afp
IMALI I IGRAČA VIŠE

Flamengo na korak od finala Cope Libertadores, Bruno Henrique s dva gola vodio Brazilce do slavlja

Nogometaši Flamenga došli su blizu ulaska u finale Copa Libertadores, južnoameričke verzije LP
Piše: HinaObjavljeno: 23. rujan 2021. 08:36

U prvom polufinalnom susretu, na domaćem terenu u Rio de Janeiru, Flamengo je s 2-0 pobijedio Barcelonu, predstavnika Ekvadora.

Igrač utakmice bio je Bruno Henrique koji je postigao oba pogotka za Flamengo i to oba u prvom poluvremenu (21. i 38. minuta). Mogao se Flamengo još više približiti finalu jer je Barcelona od samog kraja prvog poluvremena ostala s igračem manje na terenu. Drugi žuti karton je dobio Molina, ali su gosti ipak sačuvali dva pogotka minusa prije uzvrata koji je na programu 30. rujna.

Podsjetimo da su u drugom polufinalu prvu utakmicu, bez golova, odigrali Palmeiras i Atletico Mineiro.

Prošle sezone ovo je natjecanje osvojio upravo Palmeiras koji je u brazilskom finalu, koje se nazire i ove sezone, svladao Santos 1-0.

Flamengo je, pak, dva puta osvojio Copa Libertadores u svojoj povijesti, a zadnji put prije dvije sezone kada je u finalu bio bolji od argentinskog River Plate.

Copa Libertadores, polufinale (prva utakmica):

Flamengo (Bra) - Bracelona (Ekv) 2-0 (Bruno Henrique 21, 38)

Linker
28. travanj 2024 04:26