Robinho uhićen

 MIGUEL SCHINCARIOL Afp
SUSTIGLA GA PRAVDA

FOTO: Bivša nogometna zvijezda snimljena prvi put nakon dugo vremena, čeka ga devet godina ‘pakla na Zemlji‘

Brazilski sud odlučio je da Robinho mora na izdržavanje zatvorske kazne zbog silovanja
Piše: SNObjavljeno: 22. ožujak 2024. 10:13

Da je pravda spora, ali itekako sustižna, na svojoj je koži osjetio svojevremeno najveći talent svjetskog nogometa Róbson de Souza ili samo - Robinho.

Bivši nogometaš uhićen je tijekom noći u svom domu u Santosu nakon što je sud u Brazilu odlučio da mora odležati devet godina zatvora, na koliko ga je 2022. osudio talijanski sud zbog slučaja grupnog silovanja u noćnom klubu u Milanu 2013.

Pri uhićenju je nastala i prva Robinhova fotografija u javnosti nakon dugo vremena. Doduše, lice mu se ne vidi jer je okrenuo glavu od objektiva kamere.

image
MIGUEL SCHINCARIOL Afp

Nakon lagodnog života i zvjezdanog statusa, pred Robinhom je sad definitivno najteže razdoblje u životu. Brazilski zatvorski sustav u medijskom narativu opisan je kao pakao na zemlji; ubojstva, odrubljivanja glava, narkobosovi, seksualno nasilje... Katastrofalni higijenski uvjeti najmanji su problem u prenapučenim brazilskim zatvorima gdje ljudski život nema baš nikakvu vrijednost.

Međunarodna organizacija za ljudska prava ovako opisuje brazilske zatvore:

"Prenapučenost je veliki problem u brazilskim zatvorima i nigdje nije ozbiljniji nego u Pernambucu... Država je zatvorila desetke tisuća ljudi u odjele predviđene za trećinu tog broja, a ključeve je predala zatvorenicima koji koriste nasilje i zastrašivanje kako bi upravljali zatvorskim odjelima kao vlastitim posjedima", objasnila je María Laura Canineu, direktorica Human Rights Watcha.

image
DOUGLAS MAGNO Afp

Linker
30. ožujak 2024 20:56