ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix
PRVAK PRIVUKAO GLEDATELJE

FOTO: Drugoligaš srušio Dinamo! ‘Hvala im na poklonu, možda nisu trebali biti toliko velikodušni...‘

Modrima se konačno vratio Ademi, a zaigrao je i povratnik u modru svlačionicu...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 05. rujan 2021. 21:20

JARUN - DINAMO 3:1

ZAGREB Igralište Jaruna. Gledatelja 1200: Sudac: Ivica Cvitković (od 10. Goran Pečarić).

STRIJELCI: 1:0 - Dobrić (35), 2:0 - Dobrić (38), 2:1 - Andrić (50), 3:1 - Brkić (73).

JARUN: Spudić - Radić, Bošnjak, Karamatić, Čeliković - Jugović - Groznica, Ačkar, Dobrić, Dujmović - Bamba: (još su igrali: Bermanec, Blaževski, Proleta, Večerić, Kćira, Kim Chanwoo, Brkić, Šiško, Adžić, Park, Kelava). Trener: Jerko Leko.

DINAMO: Zagorac - Gyamfi, Dilaver, Moubandje - Špikić, Bulat, Vasilj, Štefulj (od 46. Leovac) - Tolić, Ademi (od 46. Šaranić) - Andrić. (još su igrali: Horkaš, Kim H., Mamić, Mišić, Palić, Vidović, Svržnjak, Černiak, Katinić). Trener: Damir Krznar.


Drugoligaš Jarun je pobijedio Dinamo 3:1, fešta je bila u tom dijelu Zagreba, više od tisuću ljudi zguralo se na tribine i oko njih, gledala se utakmica i s okolnih zgrada i s ceste. Na ogradi su se natiskala djeca, došao je Dinamo, nije to mala stvar. Uveličali su Modri, u ovom slučaju Žuti, 100. rođendan Jaruna, danas ponosnog i ambicioznog drugoligaša, rekli bismo da je interes za utakmicu čak i premašio očekivanja.

Jer, Dinamo je tu, u Zagrebu, mogu ga često gledati i gledaju ga, međutim, drukčije je kad Dinamo dođe u kvart, tad je to poseban gušt.

image
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix

Svečarski je bilo, dakako, međusobni pokloni i priznanja, dobio je dar i Darko Cvitković, već odavno bivši sudac, kojemu je ovo ipak bio službeni oproštaj.

- Nisam se nikad službeno oprostio, a ovi su moji, jedni i drugi - kazao je u šali Cvitković, koji je odsudio prvih 10 minuta utakmice. Predsjednik Jaruna Grgo Jolić nervozno je šetkao pred tribinom, nadajući se da sve štima i da ničega neće nedostajati, sportski direktor Željko Ačkar također se brinuo da sve bude kako treba.

image
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix

A onda je, uz miris roštilja, krenula utakmica. Dinamo s nekoliko zvučnih imena. Vratio se nakon ozljede Ademi, debitirao je poslije povratka u Maksimir Dilaver, igrali su Moubandje, Tolić, Bulat, Andrić, u drugom dijelu ušli su Mišić i Leovac... Nekih, koje smo očekivali, nije bilo. Recimo, Petković, Čop, Jurić, Theophile. Neki su ozlijeđeni, neki su bili, pa da se ne riskira. Ukupno 17 igrača izostalo je zbog reprezentacija i ozljeda.

No, na terenu se nije vidjelo tko je Dinamo, tko je Jarun. Damir Krznar krenuo je s trojicom u liniji, Gyamfi, Dilaver i Moubandje bili su ispred Zagorca i dosta je curilo. Najviše je bježao Bamba Aboubacar, bio je dvaput prebrz za Dinamovu obranu, ali nije uspio zabiti.

- Taj bu uskoro u Dinamo - prokomentirao je netko iz publike, a onda je Igor Jugović odapeo iz slobodnjaka, Zagorac je sjajno obranio. No, nije uspio skinuti kad je s 25 metara od grede dobro pogodio Lovro Dobrić, koji je samo koju minutu kasnije pobjegao obrani Dinama i hladnokrvno prebacio Zagorca. Vodili su domaćini 2:0, Dinamo je malo toga napravio. Pamti se tek jedan lijep dribling Tolića, ali udarac je završio gotovo u obližnjoj zgradi. U jednom je trenu jauknuo Ademi i uhvatio se za ruku, utrčao je u teren fizioterapeut Mario Rubinić, no, nije ništa ozbiljno, srećom.

image
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix

U nastavku puno promjena, Krznar je šansu dao i igračima iz Dinama II i nekim mlađima koji bi u budućnosti trebali nositi teret Dinama na svojim leđima. Šaranić je odlično proigrao Andrića koji je smanjio, očekivali smo izjednačenje, ali zabio je Jarun. Marko Brkić prošao je kroz obranu i pogodio iza Horkaša. Za radost domaćih, bolje od rođendanske torte. Pogodio je do kraja Mišić gredu, imao priliku i Svržnjak, ali 3:1 je bio konačan rezultat.

Završila je utakmica, mnogi su se sjurili u teren, klinci poletjeli u lov na autograme. Jedan je dječak skinuo tenisicu, Mišić mu se na nju potpisao, Zagorac je jednom mališanu poklonio rukavice, tražili su se selfieji, autogrami, ali i dresovi, štucne... Još jedan dokaz koliko su ovakve utakmice dobrodošle i Dinamu, trebali bi Modri češće reprezentativnu pauzu koristiti za takve susrete.

image
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix

Doduše, koliko god sve to bilo lijepo, Damiru Krznaru poraz ipak nije najbolje sjeo:

- Nijedan poraz nije dobar, pa ni ovaj. Olakotna okolnost može biti što su noge teške, radili smo dosta u zadnja dva tri dana. Ali ne može biti opravdanje, želja i htijenje se moraju vidjeti, svaki igrač koji nosi grb Dinama mora to opravdati. S te strane ne možemo biti zadovoljni, a opet, svaku priliku ćemo iskoristiti za uvježbavanje novog sustava. Probali smo i danas. Bilo je i dobrih stvari, ali loše stvari su sve pokvarile. No, ne treba odustajati, treba graditi jedan novi stil, novu kompoziciju i strukturu igre i vjerujem da ćemo to pokazati na najbolji način. Ademi? Nije ozbiljno, osjetio je bol u ramenu, od svega me najviše veseli što se Ademi vratio - rekao je nakon utakmice strateg Dinama Damir Krznar.

image
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix

Presretan je nakon svega bio Jarunov predsjednik Grgo Jolić.

- Velika fešta, zahvaljujem se svima u klubu, svima koji su pomogli, koji su dali doprinos. Hvala Dinamu što nam je uveličao feštu, 100 godina nije mala stvar. Hvala im i na poklonu, na ovih 3:1, možda nisu trebali biti toliko velikodušni, ali dobro nam je došlo za samopouzdanje - našalio se Jolić, a mi smo zaključili da bismo idući susret mogli vidjeti u Prvoj HNL.

- Još godinu dana i vidimo se! - prihvatio je Jolić.

Trener Jerko Leko također je bio sretan, bez obzira što je to bila feštarska utakmica, uvijek je lijepo pobijediti Dinamo.

- Zahvala Dinamu na dolasku, a utakmica je bila dobra, s puno prilika. Igrači se žele pokazati, bili su motivirani, sad je na meni da ih spustim na zemlju do utakmice s Cibalijom, da ostanu normalni - kazao je Leko.

Neki gledatelji već su najavili transfere igrača iz Jaruna u Dinamo. Pa, ima li tu igrača za Dinamo?

- Vidjet ćemo, rekao je Krznar da će me sutra zvati, ha-ha - dobro je raspoložen bio Leko.

image
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix

image
ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX Cropix

Linker
13. travanj 2024 22:37