GORAN MEHKEK Cropix
TURNIR ZA BARDA

FOTO Haklerski vikend u Vugrovcu: Malonogometaši ŠRD Prigorja osvojili šesti Židakov memorijal

Mladići okupljeni oko organizatora Domagoja i Nenada Lončara projurili su do pobjede vrlo uvjerljivim nastupom
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 25. lipanj 2024. 09:57

Momčad ŠRD Prigorja osvajač je 6. Memorijalnog turnira Tomislav Židak održanog tijekom vikenda u Vugrovcu.

Društvo okupljeno oko organizatora Domagoja i Nenada Lončara, redom igrači iz okolnih mjesta, projurili su do titule pobijedivši u polufinalu Agram CB Garden 3-1, nakon čega su u finalu još uvjerljivije uzeli mjeru ALU-DP Stolariji Kovačić (3-0).

Mnoštvo gledatelja

Najboljim igračem turnira proglašen je Mario Pekčec (ŠRD Prigorje), najbolji vratar je njegov suigrač Lucijano Andrijanić, dok je titulu najboljeg strijelca odnio Ante Matić (Z-F Instalacije). Najbolji mladi igrač je 14-godišnji Ante Marić (Agram CB Garden).

Hakl na betoncu mjesne škole u zavičaju popularnog sportskog novinara i ove je godine od petka do nedjelje privukao mnoštvo od više stotina gledatelja.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Kada su 2018. došli na ideju da odaju počast "prvom peru sportskog novinarstva", organizatori su okupili osam momčadi, ali turnir je brzo došao na dobar glas i posljednje dvije godine na njemu su sudjelovale po 24 haklerske družine.

Pristojan nagradni fond (1600 eura pobjedniku) i atraktivne utakmice, ali i zgodna "izvanpansionska ponuda" koja podrazumijeva piće i jela s roštilja, sve začinjeno živom glazbom, motivirali su haklere i ljubitelje malog nogometa da Židaka u kalendaru podcrtaju crvenim flomasterom.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Prošlost i budućnost

Kako Židak za života nije bježao od trećih poluvremena tako se i turnir nakon svršetka utakmica rastegnuo prema ponoći, pa su organizatori u subotu na koncu fasovali i prijavu izvjesnog mještanina, koji očito nije dijelio entuzijazam sudionika, ali sve je na koncu završilo u fair-play tonu.

U travnju smo obilježili sedam godina otkako smo se rastali s novinarskim bardom, Židakove rečenice pripadaju prošlosti, ali njegov Memorijal ima lijepu budućnost.

image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix
image
GORAN MEHKEK Cropix

Linker
25. lipanj 2024 10:01