Marko Livaja

 DUJE KLARIC/CROPIX Cropix
ZVIJEZDE NA ‘4 KAFIĆA‘

FOTO: Livaja izazvao euforiju, a najava novog transfera oduševit će sve: ‘On u prosincu dolazi u Hajduk!‘

Glavna zvijezda ždrijeba bio je Marko Livaja, koji gdje god se pojavi izazove erupciju oduševljenja.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 09. prosinac 2021. 16:25

Marko Livaja bio je glavna zvijezda izvlačenja parova za 19. izdanje malonogometnog humanitarnog turnira "4 kafića". Trebao se u Antique baru na splitskoj rivi pojaviti i Borna Gojo, ali obveze su spriječile dolazak teniskog junaka. No, stigao je Livaja, a čim se "desetka" Bijelih pojavi na javnom mjestu u Splitu, spektakl je zajamčen. Došao je u pratnji klupskih glasnogovornika.

- Drago mi je da sam već 11. put na ovom turniru. Tu smo prije svega iz humanitarnog razloga, a što se tiče nogometa, neka najbolji pobijedi – kazao je Livaja.

image
DUJE KLARIC/CROPIX Cropix

Prije 11 godina je bio prvi strijelac turnira sa pet pogodaka, ali pamti kako je teško bilo protiv starijih.

- Bilo je teško protiv starijih, najviše me Vejić tukao po nogama – ispričao je Livaja.

image
DUJE KLARIC/CROPIX Cropix

Potom je Livaja izvukao polufinalne parove ovogodišnjeg izdanja. Njegova je ruka odlučila da u prvoj polufinalnoj utakmici u 16,00 sati 26. prosinca igraju Kauri – Camel, a poslije tog dvoboja u drugom polufinalu Antique bar kontra Vivasa. Revijalnu utakmicu će igrati ŽNK Hajduk.

image
DUJE KLARIC/CROPIX Cropix

- Drago mi je da tradicija ide dalje, da smo uspjeli ostati toliko godina, što znači da radimo pošteno i kvalitetno – kazao je Damir Karaman, u ime organizatora.

Vlasnici kafića su potom izdiktirali sastave u kojima su pored Livaje, najavljene zvijezde poput Nikole Kalinića, Marija Pašalića, Ivana Perišića. Ive Grbića i velikog broja bivših i sadašnjih igrača Hajduka. U ime Antique bara sastav je otkrio Gordan Boljat-Gogo.

image
DUJE KLARIC/CROPIX Cropix

- Antique će nastupiti u sljedećem sastavu. Livaja i ostali – kazao je Gordan Boljat Gogo izazvavši salve smijeha.

- Napulj ima Maradonu, a Split ima Livaju. To je čovjek koji od prvog dana igra ovaj turrnir, nemam što reći nego mu zahvaliti. I mi smo malo zaslužni da je tu gdje se nalazi. Uz njega će za Antique igrati i jedan igrač koji u prosincu dolazi u Hajduk. Je, je, Nikola. NK – dodao je Boljat.

Uz Livaju i Kalinića za Antique su najavljeni Biuk, Tomasov, Radošević, Vuković, a možda i Perišić precizirao je voditelj momčadi. Za njihove protivnike, ekipu Vivasa koju vodi nekadašnji igrač Bijelih, Vlatko Đolonga igrat će provjerene snage.

image
DUJE KLARIC/CROPIX Cropix

- Svih ovih 19 godina sam nastupao i bio odlično primljen. Zato se nisam dvojio prvi put prijaviti svoju momčad na turnir. Za Vivas će zaigrati Turković, Bubalo, Musa, zatim mladi Brkljača, Sučić i Roko Šimić.

U drugom polufinalu igra Camel Ivice Mornara protiv Kaurija kojeg vodi Frane Merćep.

- Neka od poznatijih imena koja će igrati za Kauri su Ivo Grbić, Lovre Kalinić, Mario Pašalić, Filip Krovinović, Nikola Moro i Denis Putnik – kazao je voditelj Kaurija.

Ivica Mornar, čovjek koji je pokrenuo turnir vodit će caffe bar Camel.

image

Ivica Mornar

DUJE KLARIC/CROPIX Cropix

- Počinjem se opet osjećati igrač kada vidim ovoliko predstavnika medija. Camel standardno nastupa u spoju starijih i mladih. Ja sam ziheraš pa sam složio jaku obranu. Trojica vratara Pletikosa, Subašić i Vladimir Balić, zatim hajdukovci Elez i Katić kao stupovi naše defanzive. Prepali smo se Livaje pa smo osigurali obranu, ha, ha.... Prije puno godina nas je razbio, nadam se da će ove godine biti više koncentriran na Hajduk. U napadu imamo mladog Ljubičića i juniora iz poljudskog pogona, Vrcića – najavio je Mornar.

image
DUJE KLARIC/CROPIX Cropix

Turnir 4 kafića igra se na Sv. Stjepana, broj gledatelja nije ograničen, ali potrebna je maska i COVID potvrda. Ulaznice po 30 kuna prodavat će se isključivo u kafićima koji sudjeluju na turniru.

image
DUJE KLARIC/CROPIX Cropix

Linker
30. ožujak 2024 17:14