MAURO PIMENTEL Afp
NAJLJEPŠA SLIKA FINALA

FOTO: Neymar plače kao malo dijete, a onda dolazi Messi i radi nešto što se rijetko viđa u sportu

I zbog toga je najveći... Dok je Argentina slavila, Messi nije zaboravio uplakanog prijatelja
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. srpanj 2021. 07:59

Argentina je slatkom 1:0 pobjedom nad Brazilom u finalu Copa Americe usred Maracane osvojila svoje prvo veće natjecanje u 28 godina!

Nogometni čarobnjak Lionel Messi, po mnogima najbolji svih vremena, time je osvojio i svoju prvu međunarodnu medalju u plavo-bijelom dresu, ujedno postavši i najboljim strijelcem kupa sa četiri gola.

image
NELSON ALMEIDA Afp

Pobjednički gol u finalu natjecanja južnoameričkih država zabio je Angel Di Maria u 22. minuti na asistenciju De Paula, a Brazil je na svom slavnom stadionu pokušao dostići argentinsku prednost u uzbudljivom drugom poluvremenu, no nije uspio čak ni s pet napadača na terenu.

image
NELSON ALMEIDA Afp

Bio je pravi nogometni rat na travnjaku, pa erupcija oduševljenja i očaja na tribinama, na cijelom kontinentu. Zbog jednog gola u Brazilu će se tugovati tjednima, a slavlje u Argentini najbolje dočaravaju fotografije. No, sva ta ekstaza i bol sažeti su na kraju utakmice u jednu, nezaboravnu scenu.

image
MAURO PIMENTEL Afp

image
NELSON ALMEIDA Afp

Kad je sudac označio kraj, Argentinci su doslovno počeli vrištati, Messi i društvo napokon su slavili prvi veliki trofej generacije, dok je na drugoj strani vladao očaj. Neymar je plakao kao malo dijete, nitko ga nije mogao utješiti, a onda mu je pred svlačionicu, usred svog tog slavlja i gungule, u pomoć pristigao Messi.

image
SCREENSHOT: YOUTUBE

Bila je to posveta dugogodišnjem velikom prijateljstvu, unatoč gužvi, fotografiranju, defiliranju s trofejem, stoljetnom rivalstvu..., bio je to trenutak koji je obilježio čudesnu večer na Maracani.

image
Messi, Neymar i Paredes
SCREENSHOT: YOUTUBE

Ispred svlačionice, u utrobi Maracane, sjedili su zagrljeni Messi, Neymar i Paredes. Prva dvojica prijatelji iz Barcelone, Neymar i Paredes prijatelji i suigrači u PSG-u.

Emotivni razgovor razgovor potrajao je desetak minuta, pod svjetlima reflektora, nakon koje se utučenom Neymaru vratio osmijeh na lice...

image
ALEJANDRO PAGNI Afp

Pogledajte emotivne scene s Maracane i iz raspjevane Argentine, te Messijeve i Neymarove poruke nakon utakmice.

image
ALEJANDRO PAGNI Afp

image
ALEJANDRO PAGNI Afp

image
CARL DE SOUZA Afp

image
CARL DE SOUZA Afp

image
CARL DE SOUZA Afp

image
NELSON ALMEIDA Afp

Linker
13. travanj 2024 21:28