IRINA R HIPOLITO/SHUTTERSTOCK
TEŠKI DANI

FOTO Novi sramotan čin: Madrid je na nogama, hoće li Real ostati bez jedne od najvećih zvijezda?

Modrićev suigrač proživljava teške trenutke, klub bi zbog svega mogao ostati bez jednog od najboljih igrača
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. svibanj 2023. 19:13

Rasistički skandal koji se prošlog vikenda dogodio u Valenciji mogao bi imati dalekosežne posljedice po Real Madrid.

Njegova brazilska zvijezda Vinicius Junior našao se na meti rasista na tribinama Mestalle, u završnici utakmice tjelesno se sukobio s igračima Valencije i zaradio crveni karton, no naknadno mu je disciplinska komisija ukinula suspenziju.

Primitivno ponašanje pojedinaca u Valenciji dodatno je uznemirilo mladog brazilskog ofenzivca, koji već dulje vrijeme trpi gnjusne uvrede zbog drugačije boje kože. Sve je otišlo tako daleko da se čak počelo spekulirati i o njegovom mogućem odlasku iz Reala.

Još malo ulja na vatru dodao je događaj koji se u srijedu zbio ispred stadiona Santiago Bernabeu. Nepoznati su počinitelji otrgnuli glavu Viniciusa Juniora s jumbo plakata ispred stadiona, dok je glava Karima Benzeme na istom plakatu ‘doživjela‘ tek malo oštećenje.

Neki su mediji taj vandalski čin protumačili kao poruku Viniciusu da mora otići iz Reala, što bi ujedno značilo i njegov odlazak iz Španjolske.

Iako su ovih dana mnogi pružili podršku 22-godišnjem Brazilcu, pa čak i rivali iz Barcelone, on navodno sve češće razmišlja o odlasku jer ne vjeruje da će se problem rasizma riješiti lako i brzo...

Inače, Vinicius Junior s Realom ima ugovor do ljeta 2024. godine...

Modrić i društvo izišli s brojem 20 na leđima

Igrači Real Madrida početkom utakmice izrazili su solidarnost s brazilskim suigračem. Luki Modriću i društvu prilikom izlaska na teren na leđima je stajala 20-ica, brojka u vlasništvu Viniciusa Juniora. Ovaj potez Kraljevi su najavili i prije same utakmice. Vinicius nije zaigrao protiv Rayo Vallecana u 36. kolu La Lige, no razlog je, pišu španjolski mediji, ozljeda koljena. Prethodno je obavljao samo lakše treninge i, budući da se Real ne bori ni za koju značajnu poziciju do kraja prvenstva, nema potrebe da Carlo Ancelotti riskira s jednim od najboljih pojedinaca u svojim redovima.

Linker
22. travanj 2024 08:30