Cristiano Ronaldo i Bugatti Centodieci
 Profimedia
VIŠE IH NEMA U PRODAJI

FOTO: Ovo je Ronaldov novi najskuplji auto! Cijena za ‘zvijer koja pomiče granice mašte‘ je - nestvarna

Postiže maksimalnu brzinu od 300 km na sat, do 100 km na sat ubrzava za 2.4 sekunde...
Piše: Dean BauerObjavljeno: 14. listopad 2021. 11:47

Na Otoku još uvijek ima malo problema s opskrbom benzinskih crpki gorivom, tako da nismo sigurni kako se primjerice Cristiano Ronaldo snalazi po tom pitanju, ali ako i ne može kupiti benzin, može onda još jedan autić. Ne baš bilo kakav.


Silan zaljubljenik u skupocjene i brze, te analogno tomu ekstremno skupe automobile, povratnik na Old Trafford se odlučio za još jednu "manju" kupovinu. Sad si je nabavio Bugatti Centodieci. Zgodan sportski autić koji postiže maksimalnu brzinu od 300 km na sat, ubrzanje do 100 km na sat postiže za 2.4 sekunde, a takvih automobila će inače biti proizvedeno samo 10! Tako navode iz samog Bugattija. Teži dvije tone, ima 7 brzina, a cijena... Za šeike i Cristiana Ronalda, nestvarnih 9 i pol milijuna eura. Provjereno i na mrežnoj stranici samog talijanskog proizvođača.

image
Bugatti


- "Nadahnuti povijesnim modelom, Centodieci svojim performansama koje oduzimaju dah i pionirskim dizajnom pomiču sve granice mašte. Sa suvremenom interpretacijom klasičnog oblika klina i s kultnim motorom W16, Centodieci elegantno prenosi EB110 u novo tisućljeće. Deset vozila ograničene serije odlikuju se savršenom elegancijom i skulpturalnom ljepotom, čineći Centodieci istinskim, opipljivim umjetničkim djelom" - službeni je opis ovog modela iz tvrtke Bugatti koja ovu vrst vozila izrađuje ručno dakako u svojem pogonu u Molsheimu u Francuskoj.

image
Bugatti


Dobro, za nekog tko će samo ove sezone u Manchester Unitedu zaraditi 25 milijuna funta ili nekoga tko spada u krug od samo četvorice sportaša na svijetu koji su 2020. zaradili više od 100 milijuna dolara (C. Ronaldo na 3. mjestu sa 120 milijuna), cijena od 9 i pol milijuna eura doista i jest sitnica. Uzgred, zanimaju li vas tko su ostala trojica iznad 100 milijuna u prošloj godini to su Conor McGregor (UFC, 180 milijuna dolara), Lionel Messi (nogomet, 130 milijuna) i dak Prescott (američki nogomet - 108 milijuna). No, vratimo se Cristianu Ronaldu. Portugalska nogometna zvijezda je i inače poznat kao ljubitelj, pače skupljač ekstremno skupih automobila. U njegovoj se garaži od ranije već nalaze Ferrari F430, Rolls-Royce Phantom, potom Lamborghini Aventador i svojevrsna ikona među brzim automobilima Maserati GranCabrio. I... to nije sve!

Osim seta noževa, vlasnik je i Bentley Continental GTC, kao i McLaren Senna kojeg si je poklonio prošle godine za sitnicu od 750.000 funta.


Kao da to nije dosta, kada samom sebi ne kupuje automobile, onda mu ih poklanja njegova Georgina Rodriguez. Od nje je za 35. rođendan dobio Mercedes G Wagon za smiješnih 600.000 funta. Ipak, Bugatti Centodieci ih sve nadmašuje. Cijenom debelo jer samo ovaj automobil vrijedi vjerojatno kao svi malo prije navedeni. No, ekstravagantan je svakako i po podatku da ih je napravljeno samo 10. Neće postojati 11-ti! Možemo i malo pobliže, nije još proizveden niti jedan osim prototipa, pa će tako CR 7 svoj automobil dobiti tek sljedeće godine. Dotad će se valjda imati u čemu voziti.


I još jedan podatak za zamisliti. Svih 10 primjeraka je već kupljeno!! Otkriven je identitet samo jednog vlasnika.

Linker
30. ožujak 2024 23:41