MAURO PIMENTEL Afp
BRAZILCI U ŠOKU

FOTO: Scena za antologiju, Messi osvojio Copu, Argentina slavi, Neymar uplakan napustio Maracanu!

Na kraju utakmice Argentinci su vrištali od sreće, Messi je skakao, suigrači su bacali u zrak...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 11. srpanj 2021. 06:56

ARGENTINA - BRAZIL 1:0 1-0 (Di Maria 22')

ARGENTINA: Emiliano Martinez, Otamendi, Acuna, Montiel, Romero (od 79. Pezzella), De Paul, Paredes (od 54. Rodriguez), Lo Celso (od 64. Tagliafico), Messi, Di Maria (od 79. Palacios), Lautaro Martinez. Izbornik Lionel Scaloni

BRAZIL: Ederson, Thiago Silva, Danilo, Marquinhos, Renan Lodi (od 76. Emerson), Casemiro, Fred (od 46. Firmino), Everton (od 63. Vinicius Junior), Lucas Paqueta (od 76. Gabriel Barbosa), Richarlison, Neymar. Izbornik Tite.


Argentina je nakon punih 28 godina posta osvojila Copa Americu! Leo Messi napokon je osvojio veliki trofej s Argentinom! Neymar je pak uplakan napustio teren na Maracani, dao je sve što je imao, ali Argentina je bila bolja...

image
NELSON ALMEIDA Afp

Trenutak odluke dogodio se u 22. minuti. De Paul je dubinskom loptom potražio Di Mariju, brazilski bek Renan Lodi loše je reagirao, Di Maria je izašao ispred Edersona te ga majstorski prebacio.

image
CARL DE SOUZA Afp

Krenimo ipak redom. Od prve minute gledali smo ratničku utakmicu s pregršt prekršaja, ružnih startova, prepirki, simuliranja... Nažalost, nogometa je bilo najmanje, baš kao i šansi za golove pa otprilike osam tisuća gledatelja koliko su ih pustili na tribine nije baš moglo uživati u nogometu.

image
CARL DE SOUZA Afp

Pogodak koji je zabio Di Maria nikako nije bio plod dobre igre Argentine, koja nije uspijevala postaviti se napadački. Brazil je nešto više napadao, ali također nije stvarao šanse za gol. Brazilci su se uglavnom oslanjali na individualne akcije Neymara, koji je puno duela dobio, imao puno dobrih prodora, ali suparnici često nisu birali način da ga zaustave. Brazil je jedinu pravu priliku imao u drugom poluvremenu preko Richarlisona, ali na ovom turniru fantastični Emiliano Martinez obranio je njegov udarac.

image
NELSON ALMEIDA Afp

Argentina je nakon vodstva uglavnom igrala na polukontre, Messi je bio dobro čuvan sve do 88. minute kada je nakon kontre sam izašao ispred Emersona, ali se spetljao u presudnom trenutku pa mu je brazilski golman uzeo loptu. Šteta, bilo bi lijepo da je Messi sjajan turnir okrunio i s pogotkom u finalu.

image
CARL DE SOUZA Afp

Na kraju utakmice Argentinci su vrištali od sreće, Messi je skakao, suigrači su bacali u zrak... Napokon je i Messi dočekao da slavi sa svojom reprezentacijom. I u nasred Maracane...

image
MAURO PIMENTEL Afp

image
MAURO PIMENTEL Afp

image
NELSON ALMEIDA Afp

image
MAURO PIMENTEL Afp

image
NELSON ALMEIDA Afp

image
MAURO PIMENTEL Afp

Linker
21. travanj 2024 10:32