CROPIX
BORBA ZA KARTE

FOTO: SPLIĆANI ODMAH POHITALI PO ULAZNICE ZA EUROPSKOG HAJDUKA Bijeli će imati ogromnu podršku: Predsjednik Hajduka moli sve navijače za red i mir

Piše: HinaObjavljeno: 31. srpanj 2017. 21:54

Nakon što je Uefa odlučila prihvatiti žalbu Hajduka i 'skinuti' kaznu te tako dopustiti da se utakmica trećeg pretkola Europske lige između Hajduka i Brondbyja igra pred punim tribnama Poljuda, danas je započela prodaja karata po koje su građani požurili i tako odmah stvorili redove.

"Presretni smo što je naša žalba uvažena, jer je Hajduk sa svoje strane napravio sve da utakmica u Dugopolju prođe u najboljem redu i vjerujemo da je to prepoznato od strane UEFA-e", izjavio je predsjednik Uprave HNK Hajduk Ivan Kos komentirajući odluku o ublažavanju sankcija, čime je Hajduku dopušteno da uzvrat 3. pretkola Europa lige protiv danskog Brondbyja igra uz potporu navijača.

Žalbena komisija Europske nogometne federacije (UEFA) u ponedjeljak je uvažila Hajdukov prigovor na odluku Disciplinske komisije UEFA donijete 21. srpnja, a prema kojoj je Hajduku izrečena zabrana igranja jedne domaće utakmice u europskim natjecanjima uz nazočnost gledatelja, zbog rasističkog ponašanja i bacanja predmeta na teren u dvoboju 2. pretkola Europa lige protiv Levskog iz Sofije, uz dodatne novčane sankcije u iznosu od 55.000 eura.

Hajduk se na ovu kaznu žalio, a UEFA je žalbu uvažila i dopustila odigravanje utakmice protiv danskog Brondbyja uz nazočnost gledatelja. Ipak, jedan dio poljudskog stadiona, s najmanje 500 sjedećih mjesta, mora ostati zatvoren. Uz to, Hajduku je prvotna novčana kazna od 55.000 eura smanjena na 35.000.

"Ne smijemo zanemariti da je Hajduk ipak kažnjen i da kaznu treba doživjeti ozbiljno, jer svaki idući i najmanji ispad bi bio koban", istaknuo je u izjavi na Hajdukovom službenom internetskom portalu predsjednik Uprave.

Za uzvratni dvoboj 3. pretkola Europske lige protiv Brondbyja, u kojem će Hajduk pobjedom pokušati izboriti prolaz u posljednje kolo prednatjecanja, ulaznice su puštene u prodaju odmah nakon što je u klub stigla UEFA-ina odluka, a Ivan Kos uputio je javni apel svima koji će se u četvrtak, 3. kolovoza (20.30 sati), naći na poljudskom stadionu.

"Molimo sve naše navijače i gledatelje, da ulože dodatni napor i pomognu nam da u narednim utakmicama sve prođe u najboljem redu. Hajduk ne smije biti žrtva neodgovornog ponašanja pojedinaca, a samo zajedno može pobijediti u toj borbi."

Linker
17. travanj 2024 04:47