Kylian Mbappe

 FRANCK FIFE Afp
PROPAO MU PLAN

Francuski predsjednik zbog Mbappéa pokušao nagovoriti Pereza na nemoguće, dobio je brzu odbijenicu

Francuski predsjednik Emmanuel Macron naišao je na zid u Madridu
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 22. svibanj 2024. 13:39

Francuski predsjednik Emmanuel Macron naišao je na zid, njegova velika da Kylian Mbappé zaigra za nogometnu reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Parizu ostat će samo želja. Macron se, naime, sastao s Realovim predsjednikom Florentinom Perezom i nije ga slomio. Bilo je nemoguće i očekivati da prvi čovjek Reala popusti.

Olimpijske igre, naime, počinju 26. srpnja nedugo po završetku Europskog prvenstva (finale se igra 14. srpnja) što znači da Mbappé ne bi imao slobodno ljeto, a k tome ne bi prošao pripreme s madridskim klubom. Zapravo, pod pretpostavkom da bi Francuska mogla na olimpijskom turniru otići do kraja, Mbappé bi u Madrid stigao tek nekoliko dana prije početka nove sezone u La Ligi. Olimpijske igre, naime, završavaju 11. kolovoza, a španjolsko prvenstvo počinje 16. kolovoza.

Mbappé će izvjesno ovoga ljeta potpisati za Real nakon što mu istekne ugovor s PSG-om u kojem je proveo posljednjih šest sezona. Na Park prinčeva došao je iz Monaca 2018. godine za 180 milijuna eura. Za PSG u 307 utakmica postigao 256 i namjestio 108 golova, nije uspio osvojiti Ligu prvaka.

Linker
12. lipanj 2024 18:41