Aurelien Tchouameni i Paul Pogba

 JEAN CATUFFE Dppi Via Afp
TVRDE ŠPANJOLCI

Francuski reprezentativac stiže u Real Madrid, 50 milijuna eura za nekoć veliku želju Zinedinea Zidanea!?

U taboru Kraljevskoga kluba su uvjereni da je posao stigao pred fazu realizacije
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. ožujak 2022. 10:25

Prema brojnim medijskim napisima, nije teško zaključiti da su glavne mete Real Madrida u sljedećem prijelaznom roku dvojica mladih, a već sad vrhunskih napadača, Kylian Mbappé i Erling Haaland. Međutim, katalonski sportski dnevnik Mundo Deportivo sugerira da se u pozadini odvija jedan ozbiljan posao koji je dosad prolazio 'ispod radara'.

Naime, Blancosi prema njihovim tvrdnjama traže pojačanje u veznom redu, odnosno žele dovesti zamjenu za Casemira. Brazilski središnji veznjak zasad u madridskoj momčadi nema idealnu alternaciju. Mijenjao ga je Toni Kroos kad nije bio dostupan, čak i Eduardo Camavinga, no mladi je Francuz ipak skloniji ofenzivnijoj roli od one koju inače obavlja Casemiro.

Mundo Deportivo tvrdi da će Realovo pojačanje na Casemirovoj poziciji biti Aurélien Tchouaméni, 22-godišnjak koji nastupa za Monaco. Njegovo ime ne spominje se prvi put u odajama kraljevskoga kluba, prijašnji trener Zinedine Zidane već ga je bio uvrstio na popis potencijalnih dolazaka. Pokušao ga je Zidane i dovesti, nije uspio, ali očito je njegovo ime ostalo debelo podcrtano te je mladi Francuz vrlo blizu prijelaza na Bernabeu uoči sljedeće sezone.

image

Aurelien Tchouameni

JEAN CATUFFE Dppi Via Afp

Navodno je već dogovorena i cijena od oko 50 milijuna eura, a u bijelom su taboru uvjereni da je posao stigao pred fazu realizacije. Naravno, trebat će u momčadi napraviti i mjesta za novog igrača. Koliko je dosad poznato, klub će po isteku ugovora na ljeto napustiti starosjedioci Marcelo, Bale i Isco, a nitko neće pustiti suzu ako Madrid na kraju sezone napuste i Ceballos, Jović, Mariano, Hazard ili Vallejo...

Tchouaméni je kamerunskog porijekla, bio je u Bordeauxu, a od siječnja 2020. član je Monaca. S vremenom je postao jedan od ključnih igrača kluba iz Kneževine, a izbornik Didier Deschamps dao mu je priliku i u seniorskoj reprezentaciji Francuske.

Monaco je poznat kao tvrd pregovarač, pa je tako za Tchouaménija u siječnju već navodno tražio iznos od čak 100 milijuna eura. Ugovorom je mladi veznjak vezan za Monaco do 2024. godine, ali vjeruje se da bi ipak mogao dobiti ispisnicu za 'samo' 50 milijuna. Važan je čimbenik u cijeloj priči i igračeva želja za odlaskom u Real.

Linker
30. travanj 2024 19:19