VINCENZO PINTO Afp
SVAKA ČAST

Francuz je prava nogometna legenda, ali i velik čovjek! Slučajno čuo šokantnu ispovijest i odmah reagirao

‘Bila je to lijepa gesta, to znači biti čovjek. Učinio je to, a da za uzvrat nije tražio ništa‘
Piše: SNObjavljeno: 23. svibanj 2021. 10:18

Franck Ribery prava je nogometna legenda, a jedan njegov suigrač sada je otkrio i koliko je velik kao čovjek. Francuski nogometaš već već dvije godine igra u Fiorentini, gdje se u jednom trenutku našao na iskušenju.

Naime, Lorenzo Venuti je jednom prilikom klupskim liječnicima otkrio kako mu otac boluje od raka te je zatražio njihov savjet. Sasvim slučajno, Ribery se našao na drugoj strani zida i čuo o čemu se točno radi.

- Kada sam to saznao srušio mi se svijet. Bilo me strah, bio sam zbunjen. Tražio sam objašnjenja. Odveo sam ih sa strane i objasnio situaciju - govori Venuti.

image
VINCENZO PINTO Afp

- Ribery se nalazio u sobi pored i sve je čuo, to nisam znao. Drugi dan me vidio tužnog u svlačionici i potom je sjeo kraj mene i rekao: Sutra nemamo trening, trener će nam dati slobodno. Odvedi me kod tvog oca da ga upoznam. Srce mi je u tom trenutku krenuli jako kucati od uzbuđenja. Bila je to lijepa gesta, to znači biti čovjek. Učinio je to, a da za uzvrat nije tražio ništa. Dan kasnije smo otišli u mjesto Incia Valdarno gdje živi moja obitelj - kazao je Venuti.

Također valja podsjetiti kako Ribery nikada nije upoznao svoje biološke roditelje koji su ga još kao bebu ostavili ispred vrata jednog samostana u Francuskoj.

Linker
09. svibanj 2024 20:09