Lovro Majer u slavlju sa suigračima iz Rennesa

 JEAN-FRANCOIS MONIER/AFP/PROFIMEDIA
ŠPANJOLCI ODUŠEVLJENI

‘Francuza su odavno zaboravili! Razlog? Novi zlatni Hrvat koji je postao velika senzacija svoje zemlje‘

‘Modrićev nasljednik već kuca na vrata velikana europskog nogometa. Hoće li zatvoriti svoj savršeni krug‘
Piše: Petar ZobecObjavljeno: 07. siječanj 2022. 21:07

Novinar španjolskog El Confidenciala Ruben Rodriguez donosi priču koja je na našim prostorima relativno poznata, no vjerojatno španjolsko čitateljstvo još nije uhvatilo poveznicu. Riječ je, naime, o Luki Modriću i Lovri Majeru, braći po inicijalima, frizuri, staturi, pa donekle i načinu igre. Majer se oduvijek ugledao na gotovo 13 godina starijeg reprezentativnog kolegu, piše Rodriguez, koji se zatim bavi presjekom Majerove karijere: od prolaska mlađih kategorija Dinama, preko debija u prvoj HNL sa 16 godina u dresu Lokomotive, pa sve do trenutka kada je široj javnosti sjela nevjerojatna sličnost s Modrićem - kada je ljevonogi ofenzivac preko glave navukao Dinamov dres s brojem deset.

"Nakon sjajne dvije sezone u Lokomotivi, Dinamo je vratio svog igrača, a Majer je postao lider momčadi koja je tijekom njegove tri sezone igranja u plavom dresu podignula pet trofeja. A onda je sezonu 2021. završio na sjajan način: zaigravši s Modrićem u reprezentaciji Hrvatske, ispunivši si tako dječački san. Rijetko koji igrač ima tu sreću da dijeli travnjak sa svojim idolom", ističe španjolski novinar u tekstu pod naslovom: "Novi zlatni Hrvat, Modrićev nasljednik zbog kojeg su zaboravili Camavingu".

Majeru je sjajna sezona 2020./2021. donijela transfer u francuski Rennes gdje svoju gažu nije započeo idilično. No nakon što je uhvatio ritam i kontinuitet igranja, Lovro je ubrzo pohvatao konce igre, prometnuvši se usput u ponajboljeg igrača francuskog prvoligaša.

"Carlo Ancelotti je u Eduardu Camavingi dobio luksuzno pojačanje iz Rennesa, a njegovim odlaskom otvorilo se upravo mjesto za Majera. Njegov potpis je bio pun pogodak. Majer više voli asistirati nego zabijati, može dominirati tempom utakmice i u svakoj akciji pokazati kakvu kvalitetu posjeduje. U samo nekoliko mjeseci postao je lider francuske momčadi u kojoj se zbog njega više nitko ni ne sjeća Camavinge. Modrićev nasljednik već kuca na vrata velikana europskog nogometa, pa hoće li onda Majer i Modrić možda zaigrati u istoj momčadi? Time bi Lovro zatvorio svoj savršeni krug", zaključuje Rodriguez koji je Majera u jednom dijelu teksta opisao i kao "23-godišnjeg mladića koji je postao velika senzacija svoje zemlje".

Linker
20. travanj 2024 00:07