KAZUHIRO NOGI Afp
NIJE BILO LAKO

Francuzi slave Gignaca, svjetski prvaci primili čak tri pogotka; Španjolci jedva protiv Australije

Nakon ovog kola nemamo još nijednog sigurnog četvrtfinalistu, ali ni otpisanih
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 25. srpanj 2021. 16:06

U nedjelju je odigrano 2. kolo turnira nogometaša. Nakon njega nemamo još nijednog sigurnog četvrtfinalistu, ali ni otpisanih, pa će sve odluke pasti u posljednjem kolu, a dalje idu pod dva najbolja sastava iz svake skupine. Samo je domaćin Japan zasad maksimalan, ali ne i siguran u prolaz.

U skupini A Francuzi su se nakon potopa protiv Meksika vratili u život i to na superuzbudljiv način protiv Južnoafričke Republike. Neuobičajeno, ponovo su primili tri pogotka, gubili dugo vremena, ali je raspoloženi Pierre Andre Gignac sve držao u egalu, dok u drugoj minuti sudačke nadoknade nije presudio veznjak Montpelliera Savanier. I tako su sačuvali živu glavu, ali ne smiju nikako izgubiti u zadnjem kolu od Japana, ako žele proći.

U skupini B svi po tri boda prije zadnjeg kola. I Honduras je upisao svoju prvu pobjedu. Nakon nesretnog poraza od Rumunjske na startu autogolom, preokrenuli su Novi Zeland s dva gola u posljednjih 12 minuta, do kojih su Novozelanđani vodili. Rivas iz talijanske Reggine odlučio je pobjednika. Rumunjima se vratilo loše sve što su dobro napravili u 1. kolu na radost Koreje koja se na kraju proslavila visokom pobjedom.

U skupini C, Argentina nakon 0:2 na startu protiv Australije, teškom mukom pobjeđuje golom braniča francuskog Lensa Medine Egipćane, a nimalo lakše spašavaju se Španjolci golom Oyarzabala u samom finišu protiv Australaca. Ne igraju favoriti na razini na kojoj se očekivalo, definitivno.

U derbiju dana u skupini D Brazil i Obala Bjelokosti bez golova. Malo nogometa, puno prljavštine i dva crvena kartona. Brazil je zbog jednog 80 minuta bio s igračem manje, no srećom po njih Bjelokoščani to nisu iskoristili.
A ponovo su nesigurnost iskazali Nijemci. Nakon četiri primljena gola od Brazila, dobili su dva od Saudijaca i Stefan Kunz očito ima velikih problema, a ne i rješenja. Spasio ih je od velikog gubitka branič Augsburga Felix Uduokhai.

Linker
27. travanj 2024 03:33