AFP
KOLN

Frank Schaefer novi trener

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. travanj 2012. 22:17

Njemački nogometni prvoligaš Köln otpustio je dosadašnjeg trenera, norveškog stručnjaka Stalea Solbakkena, koji je u zadnjih pet rundi u Bundesligi osvojio samo jedan bod...

Uprava Kölna u četvrtak je odlučila povući potez koji je bio i očekivan. U želji da se očuva prvoligaški status, a Köln trenutno zauzima 16 mjesto i opasno mu prijeti pad u drugu ligu, uprava je pokazala izlazna vrata treneru kojeg je angažirala u svibnju prošle godine.

- Očuvanje prvoligaškog statusa je naš prioritet. Nakon poraza od Mainza u prošlom kolu, odlazak Solbakkena je bio neminovnost, iako nam je žao zbog toga – izjavio je predsjednik Werner Wolf.

Novi trener je zapravo stari – Frank Schaefer, koji je momčad Kölna vodio prošle sezone.

- Prošle sezone je Schaefer pokazao da je sposoban motivirati momčad za dobre predstave. Zna sve igrače i spreman je već sutra preuzeti posao. Osim toga, i naši navijači ga vole, a podrška navijača itekako će nam biti potrebna u završnici sezone – poručio je izvršni direktor Claus Horstmann.

Schaefer će prvi trening s nogometašima Kölna odraditi već u petak, dva dana kasnije ga očekuje gostovanje kod Borussije Mönchengladbach u 31. kolu Bundeslige.

Linker
23. rujan 2024 13:52