AP Photo/Keystone/Ennio Leanza
FURIJA OD KRVI I MESA

Funtana la Furija: Igrači proslavili Soldadov rođendan, vratili se u hotel teturajući!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 28. svibanj 2012. 23:52

I Španjolci su ljudi od krvi i mesa. Izbornik Španjolske Vicente del Bosque u nedjelju je svojim izabranicima pripremio samo jedan, jutarnji trening, dok je poslijepodne bilo slobodno.

Za sve, osim za Fernanda Torresa i Juana Matu, koji su na travnjak morali i u popodnevnim satima. Del Bosque definitivno ima smisla za trenerski posao. Igračima je oslobodio nedjeljno popodne, kako bi što mirnije prihvatili odluku o odlasku ili neodlasku na Europsko prvenstvo. No, vjerojatno ni sam izbornik nije mogao zamisliti što će se dogoditi te večeri...

Vaša dva izvjestitelja nedjeljno su popodne u austrijskom Schrunsu provela u potrazi za hladnim pivom. A u Austriji, još u nedjelju, to nije nimalo lak zadatak. Pa smo se slučajno zaputili u španjolski bar Bodega. A unutra kaos. I to kakav! Nekolicina reprezentativaca Furije (Pepe Reina, Santi Cazorla, David Silva, Jordi Alba, Roberto Soldado, Benat Etxbarria, Alvaro Dominguez, Javi Garcia, Juanfran, Adrian...) u službenoj opremi španjolske reprezentacije veselo se zabavljalo u jednom separeu.

U redu, mislili smo, i Španjolci vole popiti pivo-dva. Ništa strašno. No, ni sami nismo mogli vjerovati koliko smo se prevarili. Španjolci su u Bodegi odradili 'alkoholni masakr’, u Bodegi se pjevalo, plesalo, gotovo padalo sa stolova.

Mi smo u bar stigli oko 18 sati, a neki igrači tada su već bili debelo 'unutra’. U međuvremenu veselom društvu priključili su se Juan Mata i Fernando Torres, a runde su stizale munjevitom brzinom. Vaši izvjestitelji pokušavali su zbrajati koliko se piva u susjednom separeu popilo, no odustali smo nakon nabrojenih 150 piva.

Brojni navijači Furije željeli su se slikati sa svojim idolima, no igračima to više nije bilo zanimljivo. Za razliku od dvije Austrijanke, koje su im se u kasnim noćnim satima pridružile u njihovoj prostoriji. Zvijezde večeri bili su Roberto Soldado, koji je slavio 27. rođendan, te omaleni Santi Cazorla, koji u noćnim satima više podsjeća na Irca ili Škota, nego na Španjolca. Robertu Soldadu se pjevalo (Feliz Cumpleanos), a društvo je oko 22 sata na telefon zapjevalo i Sergiju Ramosu. Koji im se ipak nije pridružio.

Vjerovali ili ne, i vaši izvjestitelji su pokušali poslati rundu reprezentativcima Španjolske i tako pomoći Slavenu Biliću, no oni su odbili tekuću 'pomoć hrvatskih prijatelja’. No, pomagali su si sami. Jordi Alba pokazao se kao bek na kojeg se Španjolci mogu nasloniti, na putu prema WC-u za njega se redovito pridržavao David Silva.

Santi Cazorla je mislio da do WC-a može sam, ali se prevario. Omaleni veznjak doteturao je ravno do našeg stola u kojeg se - zabio. I tiho poručio 'perdonar’ (oprostite). Španjolski Bodega bar počeo se puniti, a u lokal su konačno stigle i zgodne žene. Našminkane i nasmijane ljepotice, vjerojatno i željne akcije. No, i one su iz separea Španjolaca dobile odbijenicu...

CIJELI ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a...

Linker
23. rujan 2024 22:21