CROPIX
ŽELJE I OČEKIVANJA

Futsal Dinamo ima veliki cilj: ‘Želimo u punoj Areni doći do Lige prvaka, a onda je pokušati i osvojiti‘

Dr. Nikola Milojević odnedavno je i službeno u predsjedničkoj fotelji ovoga kluba
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. kolovoz 2021. 10:55

Odnedavno je dr. Nikola Milojević i službeno u predsjedničkoj fotelji Futsal Dinama. Godinama najveći sponzor kluba, čovjek koji je uz klub od prvog dana, sada će i formalno biti prvi operativac, primio se odgovornosti s idejom da Futsal Dinamo napravi novi iskorak, da ga postavi na još višu razinu.

- Matija Đulvat, koji je dosad bio predsjednik, jedan je od najvećih znalaca i fanatika u futsalu u Hrvatskoj. Đulvat se jako trošio na predsjedničkoj funkciji, a ima puno ideja i viziju kako podići kvalitetu sportskog dijela, rezultate, razinu igre. Zaključili smo da bi bilo najbolje kad bi se Đulvat uhvatio trenerskog posla, radio s momčadi, tu najviše može dati. Tada su meni predložili da se kandidiram za predsjednika, zagolicala me ta ideja, a prije svega mi je velika čast što me navijači i članovi kluba žele na toj funkciji. Prihvatio sam kandidirati se za predsjednika, a članovi su me izabrali, Đulvat je postao trener i vjerujem kako je pred nama razdoblje u kojem će Futsal Dinamo napraviti velike stvari - govori dr. Nikola Milojević, otkrivajući koje su glavni smjerovi u kojima će ići Futsal Dinamo.

Dodatno profesionalizirati

- Prije svega planiramo dodatno profesionalizirati prvu momčad. Naši igrači su uglavnom do sada bili amateri i ove godine ćemo ih malo više profesionalizirati, a nakon tri godine ćemo pokušati imati i pravi profesionalni pogon. Sada taj iskorak nastojimo napraviti sa studentima i nekolicinom profesionalaca kojima će fokus biti samo igranje futsala. Da se ne događa da ne mogu doći na trening, jer druge obveze ili moraju na posao. Uvodimo više treninga, sportski režim ishrane i pripreme igrača i želimo napraviti sve preduvjete da igrači mogu dati maksimum na parketu. Dovest ćemo i još neke igrače, neke već jesmo, neki su u planu.

image
Futsal Dinamo

Letvica je, očito, visoko postavljena, koji su onda rezultatski ciljevi i ambicije u idućem razdoblju?
- Najviši! Cilj je osvojiti prvenstvo i igrati Ligu prvaka, a u sljedećim godinama pokušati napraviti iskorak u Ligi prvaka. Želimo se približiti i najvećim klubovima organizacijski i igrački, pa čak i napasti Ligu prvaka. Potrebno je najprije doći do razine da se ravnopravno svake godine borimo s ostalim europskim velikanima i da budemo konkurenti i za osvajanje Lige prvaka, pogotovo kada krene natjecanje po skupinama kao što je to u nogometu. Uz pomoć publike i punih tribina, u atmosferi koju nema nijedan futsal klub na svijetu, nije nemoguće napraviti takvo što. Zamislite da igramo Ligu prvaka u prepunoj Areni, tko bi nas mogao pobijediti? To nam je velika želja. Treba naglasiti kako ćemo se europskim klubovima pokušati približiti sa domaćim igračima, jer ulaziti u borbu s bogatim klubovima u Europi nema smisla, jer oni će uvijek kupiti kvalitetu. Zato ćemo veliku pažnju posvetit sustavnom rastu i profesionalizaciji.
No, prvo treba osvojiti domaći trofej, a futsal liga je iz sezone u sezonu sve jača i neizvjesnija.
- Istina, mišljenja sam da je futsal prvenstvo jedno od najzanimljivijih i najboljih u Hrvatskoj. Arenasport i HNTV su direktnim prijenosima i emisijama jako popularizirali futsal, sport je televizičan, dinamičan i raste iz godine u godinu. Evo, sad se pojačava i Pula, došao je Žarko Luketin, jaki su i dalje Olmissum, Novo vrijeme, ima najava da će se još neki klubovi pojačati i mogli bismo gledati uistinu još jednu sjajnu sezonu. Naravno, nadam se da će biti publike u dvoranama, da nas pandemija više neće kočiti.

Sportsko društvo

Klub je i u razgovorima s odgovornima u Gradu oko nekih projekata, a želja Milojevića i ljudi u Futsal Dinamu da se poveća i broj termina za trening.
- Ako želimo pravi rezultat, morat ćemo imati više termina za trening, radimo na tome, naravno, bilo bi lijepo kad bismo jednog dana imali svoju futsal dvoranu, no to je daleka budućnost. U Zagrebu u ovom trenutku, nažalost, nema puno uspješnih klubova, rezultati su slabi, uz ‘veliki’ Dinamo mi smo jedni od rijetkih koji imamo publiku, gledajući samo dvoranske sportove, Futsal Dinamo privlači daleko najviše gledatelja. I to nam je također želja, probuditi i razvijati, ne samo futsal, nego i čitav zagrebački sport, vratiti ljude na tribine, na sportske događaje. Bilo bi lijepo i da jednog dana GNK Dinamo i Futsal Dinamo, zatim košarkaški klub... budu jedno, veliko i uspješno sportsko društvo, poput, recimo, Barcelone. No, prije svega se sad fokusiramo na Futsal Dinamo i ovu sezonu, u kojoj želimo naš klub postaviti na koju stepenicu više od sadašnje.

Linker
19. travanj 2024 06:30