Slavlje igrača Pule

 RONALD GORSIC Cropix
PALO SEDAM GOLOVA

Futsal Pula osvojila Hrvatski malonogometni kup i stigla do drugog trofeja sezone

Utakmica se odigrala u sjajnom navijačkom štimungu, u Dvojku je stiglo i nekoliko desetaka Funcuta
Piše: SNObjavljeno: 20. veljača 2023. 20:12

Futsal Pula – Šibenik 1983 5:2

Dvorana: Dom sportova II, Zagreb

Strijelci: 1:0 Di Fonzo (19.), 2:0 Mataja (27.), 3:0 Osredkar (28.), 4:0 Vukmir (35.), 4:1 Almeida Carvalho (36.), 5:1 Osredkar (38.), 5:2 Bilić – ag (40.)

Futsal Pula: Darko Milanović, Igor Osredkar, David Mataja, Bernardo Difonzo, Niko Vukmir, Florijan Cindrić, Daniel Moravac, Dean Moravac, Filip Petrušić, Mario Dujmović, Robert Grbić, Manolo Bilić, Denis Ramić, Nikola Prelčec

MNK Šibenik 1983: Mario Jarmanović, Duje Bajrušović, Monterio Silva Thomas, Mihovil Prgomet, Mihael Almeida Carvalho, Alen Milišić, Mario Žumberac, Alen Protega, Nikola Badrov, Antonio Imširović, Ivan Škugor, Ante Kosor, Franko Knez, Vinko Jurković


Nakon što je Futsal Pula osvojila Hrvatski malonogometni superkup, sada je stigla i do drugog trofeja sezone nakon što je u finalu Hrvatskog malonogometnog kupa u Domu sportova II svladala drugoligaša Šibenik s 5:2.

Utakmica se odigrala u sjajnom navijačkom štimungu, u Dvojku je stiglo nekoliko desetaka Funcuta koji su oboružani bubnjevima i transparentima u dvorani napravili pravu ‘nogometnu’ atmosferu.

image
RONALD GORSIC Cropix

S obzirom na ulog utakmice obje momčadi u istu su ušle oprezno, a najveću šansu u prvom dijelu dvoboja propustio je David Mataja. Kao i u prva dva dvoboja Šibenčani su vrlo dobro parirali prvoligašu, imali su nekoliko zanimljivih pokušaja od kojih je najopasniji bio udarac Duje Bajrušovića preko gola.

Što se poluvrijeme približavalo kraju to je Pula više pritiskala, nakon dva pokušaja Roberta Grbića Puljani su zabili. Strijelac je pretposljednjoj minuti prvog dijela bio Bernardo Difonzo nakon lijepe akcije pulske momčadi.

image

Slavlje igrača Pule

RONALD GORSIC Cropix

Pula je bolje otvorila nastavak utakmice, a vrlo blizu pobjedi stigli su do 28. minute kada su David Mataja i Igor Osredkar u razmaku manjem od minute zabili na dodavanja Manola Bilića i Nike Vukmira.

Šibenik je potom krenuo u igru s golmanom-igračem, a to je iskoristio Niko Vukmir koji poentira u praznu mrežu za 4:0 vodstvo Puljana. Šibenikov Brazilac Almeida Carvalho u idućoj je minuti zabio dva pogotka za Šibenik, no drugi mu nije priznat jer je golu prethodilo igranje rukom.

Peti gol za Pulu zabio je Igor Osredkar golom u praznu mrežu dvije minute prije kraja, a u posljednjim trenucima dvoboja Manolo Bilić autogolom postavlja konačni rezultat.

image

Igrači Šibenika

RONALD GORSIC Cropix

Linker
08. travanj 2024 17:13