Paolo Rossi je izostavljen iz dijela ceremonije koji se prisjeća onih koji su preminuli u proteklih 12 mjeseci

 OMEGA SABATTINI Dpa Picture-alliance Via Afp
OBEĆALI I ISKUPLJENJE

Gaf na dodjeli Zlatne lopte, organizatori zaboravili na preminulu legendu pa se ispričavali obitelji

France Football je iz In Memoriama izostavio talijansku legendu pa se ispričao njegovoj supruzi
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. prosinac 2021. 15:48

Održana je i svečana dodjela nagrada za najbolje igrače i igračice u 2021. godini. France Football je još jednom podijelio Zlatne lopte, a u muškoj kategoriji ju je osvojio Lionel Messi kojem je to sedmo priznanje za najboljeg na svijetu po čemu je i rekorder.

Ima i onih koji smatraju da Messi nije trebao dobiti nagradu i da je taj izbor skandalozan, ali to nije pravi skandal koji su napravili odgovorni u France Footballu. Onaj pravi je puno neugodniji i veći.

Organizatori su na svečanosti izdvojili nekoliko trenutaka da se prisjete najvećih igrača koji su preminuli u proteklih 12 mjeseci, a iz tog dijela su izostavili jednu legendu. Paolo Rossi je osvojio Svjetsko prvenstvo i Zlatnu loptu, no, iako je preminuo u zadnjih godinu dana, nije uvršten u In Memoriam.

"Ne želimo ulaziti u takve kontroverze. Sve što sada kažem bi se samo izvrtalo. Ne možemo sve promatrati na neki kontorverzni način", rekao je glavni urednik France Footballa Pascal Ferre za Gazzettu dello Sport pa dodao:

"Ako treba osobno ću razgovarati s obitelji Paola Rossija."

Calciomercato tvrdi kako se France Football na kraju ispričao Rossijevoj supruzi Federici Cappelletti u srijedu. Uz ispriku su dali i obećanje da će se iskupiti novom ceremonijom koja će se održati u siječnju.

Linker
20. travanj 2024 04:08