RICARDO LARREINA/AFLO/PROFIMEDIA Ricardo Larreina/aflo/profimedia
DETALJ IZ PROŠLOSTI

Gattuso se prisjetio traume s početka karijere: ‘Otac mi je rekao da će me udariti ako ne potpišem‘

U Škotskoj je proveo samo jednu sezonu, a onda se vratio u Italiju i tu je krenuo uspon karijere
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 27. prosinac 2022. 10:31

Aktualni trener Valencije i nekadašnji talijanski reprezentativac Gennaro Gattuso prisjetio se u razgovoru sa španjolskim novinarima svoje kratke epizode u škotskom Glasgowu za koju je potpisao 1997. godine gdje se zadržao samo jednu sezonu nakon što ga je tadašnji trener Dick Avocaat ocijenio nedovoljno dobrim.

U intervjuu u Španjolskoj, priznao je da nije imao namjeru potpisati za Rangers kao 17-godišnjak, sve do intervencije njegovog oca.

"Nisam želio ići u Glasgow. Odigrao sam dvije utakmice u Serie B i promoviran u Serie A s Perugijom, gdje sam odigrao osam utakmica bez ugovora. Zatim sam igrao finale do 19 godina s Italijom. Jednog dana prišao mi je otac i rekao mi da je predstavnik Glasgow Rangersa došao u grad i ponudio mi ugovor", govorio je Gattuso koji se zatim prisjetio dodatnih detalja ove angedote:

“Rekao mi je da je novac koji su nudili bio toliki da nije mogao ni napisati ukupnu cifru. Rekao mi je da je to četiri puta više od njegove ukupne zarade u životu. Kada sam ipak rekao ne, rekao je da će me udariti ako to ne prihvatim, pa sam potpisao za Rangerse!"

Za klub iz Škotske tada je nastupio 34 puta, postigao tri pogotka, ali govori kako nije u početku nije poznavao nikoga u tom gradu, a na engleskom je znao svega dvije riječi.

"Nakon dva tjedna izgledao sam više kao Škot nego kao škotski igrač. Trenirao sam tri-četiri puta dnevno, satima bih odlazio u teretanu. Izgradio sam se s ovim mentalitetom. Znao sam da nemam sjajnu tehniku, ali sam se pripremio mentalno ubiti svog protivnika. Posvetio sam svoj život nogometu", podvukao je Gattuso koji je kao igrač najviše zablistao u dresu Milana za kojega je nastupao od 1999. do 2012. i u tom periodu osvojio nekoliko naslova talijanskog prvaka, Lige prvaka, talijanskog Kupa i Superkupa, a šlag na tortu njegove karijere naslov je svjetskog prvaka s Italijom na prvenstvu 2006. godine u Njemačkoj.

Linker
24. travanj 2024 22:04