MATTEO NARDONE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Matteo Nardone/zuma Press/profimedia
NIJE PAZIO

Gazda na udaru, kontrovezni Talijan bi se zbog transfera velike zvijezde mogao naći u ozbiljnim problemima

Sumnja se da su plaće igrača bile precijenjene kako bi se napuhao kapitalni dobitak
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 26. rujan 2023. 19:53

Predsjednik talijanskog prvaka Napolija Aurelio De Laurentiis mogao bi se naći u problemima zbog navodnog lažnog računovodstva u slučaju ugovora nigerijskog napadača Victora Osimhena.

Kako izvještavaju La Repubblica, Sky Sport Italia i drugi talijanski mediji, rimsko tužiteljstvo istražuje De Laurentiisa u svezi transfera kojeg je Napoli doveo iz francuskog Lillea 2020. godine.

Taj je prijelaz imao ukupnu vrijednost od 71,2 milijuna eura, no problem je u tome što su u sklopu ugovora u Lille poslana četvorica igrača čija je zajednička vrijednost bila 20,1 milijuna eura. Sumnja se da su plaće igrača bile precijenjene kako bi se napuhao kapitalni dobitak.

Napoli je inače ranije oslobođen optužbi u sportskom suđenju u vezi s prenapuhanim kapitalnim dobicima u travnju 2022. godine.

Međutim, La Repubblica ističe kako je istraga protiv De Laurentiisa zakonska obveza nakon što je napuljsko tužiteljstvo poslalo dokumente u Rim, gdje je sjedište De Laurentiisove tvrtke FilmAura.

Talijanska financijska policija Guardia Di Finanza prikupila je dokumente vezane uz ovaj slučaj između travnja i lipnja ove godine u ime Ureda javnog tužitelja u Napulju pretragama u Castel Volturnu, Rimu i Francuskoj.

Osimhen je bio jedan od glavnih Napolijevih igrača u pohodu na dugo čekani naslov prvaka Italije, postigao je 26 golova uz pet asistencija u 32 prvenstvena nastupa.

Linker
19. svibanj 2024 02:01