Pobjednici turnira, momčad Biberon Koestlin

 RONALD GORSIC Cropix
ZAVRŠILA KUTIJA

Gen Vatrenih prisutan i na Kutiji - Dalmatinci burno proslavili naslov, ali su ih nadglasali Slovenci

Kutija je zaklopila još jednu stranicu, ovaj put odigrana velikim dijelom u sjeni SP-a u Kataru.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 29. prosinac 2022. 23:26

Biberon Koestlin kao da ima gen Vatrenih. Polufinale je spasio s dva gola u finišu i sedmercima se probio u završnu utakmicu gdje je ponovno gubio, vratio se i slavio udarcima sa sedam metara. Dva trijumfa na penale vinuli su ih do osvajača 51. Kutije šibica, njihove prve. Dva finala 2017. i 2019. godine su izgubili, sada nisu dali ni predali se i kad se činilo da je suparnik s dvije ruke na šampanjcu.

"To je pobjeda našeg mentaliteta, pokazali smo moć i koncentraciju kad je bilo najvažnije. Zabijali kad je trebalo i zato slavimo", komentirao je Toni Jelavić, službeno najbolji igrač turnira.

"I to je razlog što je nagrada pripala meni. Zato što se nismo predali, a ovaj osobni trofej doživljavam kao šećer za kraj."

Finale je bilo pravo futsalsko, taktički i energetski jako, s malo šansi jer pazilo se na pogreške, ali Kerschoffset Kamgrad je vodio, činilo se da je na štihu, Slovenac Igor Osredkar koji je s njihove strane bio predestiniran za najboljeg igrača turnira zabio je i u završnom ogledu, međutim jedna pogreška, jedan gol Luke Sutona u 23. minuti koštao ih je prednosti koju nisu uspjeli vratiti.

Biberon Koestlin pojačavao se tijekom turnira, uskakala su jaka imena poput Franca Jelovčića, koji je zabio prvi od dva gola sa sedam metara, drugi je djelo Jelavića, pa Josipa Sutona, koji je dao doprinos u finalu.

To je sastav kojeg većinski čini Novo vrijeme iz Makarske, već godinama jedna od najboljih futsal momčadi u Hrvatskoj, no jedno je pojačanje bilo bitno i vrijedno. Vratar Luka Pavlović iz splitskog Universitasa.

Slavlje je bilo temperamentno, kako se i očekuje od Dalmatinaca, nakon Doma sportova nastavljeno je u restoranu Fidel Gastro, iako su ih pod svodovima dvorane nadglasali Slovenci, veterani iz Vitomaraca.

- Kdor ne skače ni Sloven‘c - orilo se u kafiću Sport Billy.

image

Meteorplast Vitomarci, pobjednici veteranske Kutije

RONALD GORSIC Cropix

Luka Pavlović branio je sve što je trebalo, zaustavio je jedan udarac sa sedam metara Grbiću, prije toga Čeh je pogodio vratnicu. Zavrijedio je nagradu za najboljeg vratara turnira, pogotovo što je u polufinalu protiv Poliklinike Milojević "skinuo" dva penala.

- Dojmovi su odlični, ovo mi je prva Kutija, uskočio sam u momčad jer njihov vratar nije mogao. Posvetio sam se tome maksimalno, osjećaj je fantastičan je osvojili smo najbolji turnir u Hrvatskoj - govorio nam je Pavlović, kojem je to bio prvi nastup na Kutiji. Pa je li to sve što može postići ili će dolaziti i dalje?

- Ha, ha, bolje da odustanem jer ostat će pobjednik - nasmijao se, te ipak kazao:

- Bude li još poziva igrat ću. Naporno je, nakon polufinala smo prespavali u Zagrebu, ali inače smo se vraćali kući pa opet put Zagreba, akumulira se umor, osjeti se da smo teški, ali pogledajte ovo postolje, ove trofeje i nagrade, ovu tradiciju, to nas tjera, to nas nam daje snagu. Osim toga volimo igrati mali nogomet.

image

Biberon Koestlin.

RONALD GORSIC Cropix

Po izlasku iz dvorane bockali su ga...

- Čestitke, ispast ćeš iz lige, ali sad si junak.

Universitas je posljednji na tablici 1. HMNL. Novo vrijeme je na prvom mjestu.

Denis Pavlović je zavrijedio spomen kao voditelj, koji nije gubio glavu niti konce iz ruku, a legendarni Mate Lončar biljarista davao je ton ekipi s klupe. Brisao je znoj sa čela, nije mu bilo svejedno, a tolike je prošao "bitke"...

Kerschoffset Kamgrad je rutinirana momčad, brojni njezini igrači imaju staž u malonogometnim reprezentacijama Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Igor Osredkar teško se mirio s porazom.

- Imali smo sve u rukama, vodili smo 1:0, svi znamo što to znači na ovakvom turniru, radi se o velikoj prednosti, ali na kraju smo primili naivan gol iz početničke pogreške ekipe koja je iskusna i ne smije si dozvoliti tako lagani pogodak. To nas je koštalo titule. Sedmerci su lutrija, nismo imali ni sreće. Naravno da nas je jako razočaralo, svi smo mi pobjednici u duši, odigrali smo dobar turnir, izgledalo je da smo lako došli do finala. No, na kraju turnir se igra da ga osvojiš. Nije loše doći ni do finala, među 188 sastava, i to je velika stvar, ali Kutija šibica se igra za trofeje.

image

Pobjednici turnira, momčad Biberon Koestlin

RONALD GORSIC Cropix

Dakle, morate se vratiti...

- Moramo doći ponovno sljedeće godine i uzeti taj trofej.

Vama je možda pobjegla nagrada za prvo ime turnira.

- Ne gledam na takav način, najbitnije mi je osvojiti turnir. Jedna početnička pogreška skupo nas je koštala. Ispali smo naivci kao da smo prvi put igrali veliku utakmicu.

image

Najbolji strijelac Antonio Blažević

RONALD GORSIC Cropix

Antonio Blažević, defenzivni veznjak Zagore iz Unešića, koji je u Zagrebu proradio i postao golgeter s 10 golova prvi je strijelac turnira. Njegov CB Sea wolf Gradnja Elez osvojila je četvrto mjesto.

- Nije mi utjeha ovaj pehar za najboljeg strijelca, zamijenio bih ga za naslov pobjednika Kutije šibica. Želim izaći iz ove dvorane kao pobjednik sljedeće godine. Prvi sam put igrao, u drugom pokušaju zadovoljit će me samo finale. Inače sam defenzivac u nogometu, možda me sad trener Boris Pavić stavi u napad - pola u šali, pola u zbilji, kazao je Blažević držeći pehar u rukama.

Kutija je zaklopila još jednu stranicu, ovaj put odigrana velikim dijelom u sjeni Svjetskog prvenstva u Katru, no ponovno je potvrdila snagu i veličinu.

Linker
24. travanj 2024 23:16