Andrej Kramarić
 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
ZAŠTO MISLIMO DA SMO LOŠIJI?

Generacija Vatrenih koja dolazi je sjajna, ali mogla bi imati ogroman problem! To nam nije u genima...

‘Je li Sarabia bolji od Perišića, a Pau Torres od Vide? Moramo prestati s takvim razmišljanjem...‘
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 30. lipanj 2021. 22:13

Krije li se u utakmici Hrvatske i Španjolske u osmini finala Eura i jedan potencijalno veliki problem za nastavak puta Vatrenih? Zanimljivu je tezu u našem SuperSportske EURO Podcastu dao Marko Lozo, nogometni trener. On polazi od teze da smo Furiju jednostavno previše respektirali...

- Bila je vidljiva ideja da stojimo i puštamo posjed. To mogu Švedska i još neke druge momčadi koje tako igraju kroz povijest. Hrvatska to ne može. Mi nemamo taj gen da puštamo druge da nas nadigravaju. I onda nama taj naš gen ne dopušta da puštamo nekome da nas izdominira. Ne kažem da Španjolci nisu ekstra-klase, ali mi smo pokazali dok smo gubili 3:1, da nisu... Mi imamo sjajnu generaciju koja dolazi, ali mogao bi nam se dogoditi problem - kaže Lozo.

Pojedinačno, Španjolci nisu lošiji od Vatrenih:

- Je li Sarabia bolji od Peršića? Nije. Pau Torres bolji od Vide? Ja smatram da ne. Mislim da smo im previše puštali, ali to je povijest Španjolske. Bojiš se protiv njih biti hrabar i ofenzivan - kaže Lozo.

U studiju Hanza Medije bio je i novinar Sportskih novosti, Davorin Olivari koji je naglasio da smo u prvih devet minuta utakmice imali svega jedno jedino dodavanje.

- Ne bih volio da hrvatski nogomet ode u tom smjeru, da nekog puštamo da igra protiv nas. To se vidjelo i na U-21 reprezentaciji protiv Španjolske, igrali su ultradefanzivno. To ne smijemo raditi! Moramo bolje taktički organizirati igru. Smatram da naša A-reprezentacija, kao i ona do 21 godine nije ništa lošija od Španjolaca, Francuza, osim par individualaca. To samo treba usaditi u gene našim igračima, da smo sa svima al-pari, čak i bolji od nekih... - rekao je Lozo.

SuperSportske Podcast #45 s Markom Lozom i Davorinom Olivarijem pogledajte u nastavku:

Linker
23. travanj 2024 08:57