FRANCK FIFE Afp
OJAČAVANJE MOMČADI

Giganti u ofenzivi! Giroud za tri i pol milijuna eura godišnje u Milanu, Trippier i Varane prema Unitedu

I Real Madridov Brahim Diaz će se vratiti na San Siro u sklopu nove posudbe
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 17. srpanj 2021. 08:50

Olivier Giroud je jučer u ranim jutarnjim satima stigao u Milanovu Clinicu La Madonninu kako bi obavio liječnički pregled i finalizirao transfer u Rossonere. Ovaj je 34-godišnji Francuz u Milan sletio dan ranije, u četvrtak, privatnim avionom iz Grenoblea.

Chelsea će kao odštetu dobiti simboličnih milijun eura te isto toliko u eventualnim bonusima. Što se napadača tiče, dogovoren je dvogodišnji ugovor po kojem će zarađivati tri i pol milijuna eura po sezoni. Talijani tvrde da postoji opcija produljenja na još jednu sezonu. Giroud je na liječnički pregled stigao u 8 ujutro i okupljene navijače pozdravio uzvikom “Forza Milan!”.

Vraća se Diaz

Milan je u posljednjih 48 sati došao do još nekoliko dogovora. Naime, Real Madridov Brahim Diaz će se vratiti na San Siro u sklopu nove posudbe. Ovoga se puta radi o dvogodišnjoj posudbi za koju će Milan platiti 3 milijuna eura. Postoji i opcija otkupa s odštetom od 22 milijuna eura koju bi Milan vrlo lako mogao iskoristiti. Real se međutim, po običaju, osigurao u slučaju da žele vratiti Brahima te će u bilo kojem trenutku imati pravo otkupiti ga natrag za 27 milijuna eura.

Rossoneri su do dogovora došli i s Kovačevim Monacom oko 24-godišnjeg Senegalca Fodea Ballo-Tourea. Milan će platiti odštetu od 4 milijuna eura, a dogovor će uključivati i bonuse do pola milijuna eura. Njegov dolazak u Italiju i finalizacija transfera očekuje se u narednim danima. Ballo-Toure stiže kao rezerva za Thea Hernandeza koji igra sjajno u dresu Milana. Inače, Hernandez je privukao veliki interes od strane PSG-a koji je već slao ponude na San Siro (40 milijuna eura), ali Milan je jasno dao do znanja da Francuz nije na prodaju.

Engleski su se mediji raspisali o Raphaelu Varaneu i Kieranu Trippieru kao vjerojatnim novim pojačanjima Manchester Uniteda. Dvojac iz Madrida, jedan iz Reala, jedan iz Atletica. U slučaju Varanea, francuski stoper je ušao u posljednju godinu ugovora te Real ne želi završiti u istoj situaciji kao i sa Sergiom Ramosom. Varaneu je ponuđen novi ugovor prije Eura, ali ponudu je Francuz zajedno sa svojim agentima odbio jer mu je koncentracija bila usmjerena na nadolazeći turnir i jer mu je trebalo više vremena za razmišljanje. Sada je međutim jasno da bi Varane rado promijenio okruženje i iskušao neki novi izazov. Odnos s Realom je dobar, točnije s predsjednikom Perezom, pa se očekuje da će odlazak proteći glatko.

Manchester United je ogroman favorit za njegov potpis. Zanimljivo, već ga je Sir Alex Ferguson pokušao dovesti prije deset godina. Vragovi su poslali ponudu i 2018., a izgleda da je napokon stigao trenutak kada će Varane stići na Old Trafford. Solskjaer ga želi imati uz Maguirea za zavidnu obrambenu liniju, pothvat koji će United vjerojatno koštati oko 60 milijuna eura. Što se detalja ugovora tiče, Englezi pišu kako je dobar dio već dogovoren.

Vrhunska linija

Kieran Trippier je također po pisanjima engleskih medija vrlo blizu dolaska, a taj bi transfer iznosio oko 20 milijuna eura. Englez, aktualni prvak Španjolske, nudi ono što Wan-Bissaka za sada nije pokazao, a to je igra prema naprijed, sjajni ubačaji i izvođenje prekida. Uz to, Trippier je pokazao kako može igrati i na lijevoj strani. U svakome slučaju, United bi s ova dva transfera neupitno na papiru imao jednu od najboljih (i najvrjednijih) obrana u nogometu: Trippier, Varane, Maguire, Shaw.

Linker
27. travanj 2024 04:20