Nicolň Campo/ddp Usa/profimedia
NOVO POGLAVLJE

Glamurozna uvertira ‘nogometnih evanđelista‘: Tek što je otišao, ‘Epic Brozo‘ vraća se među stare znance

Možda i preskoči prvi izlet, ali sigurno će odmjeriti snage s renomiranim suparnicima
Piše: Andro PolićObjavljeno: 05. srpanj 2023. 12:27

Iako su glamurozne uvertire za sezonu na drugim kontinentima prijašnjih godina bile rezervirane primarno za europske gigante, Cristiano Ronaldo dolaskom na Arapski poluotok pomalo je uzurpirao takvu konstelaciju snaga.

Družina Al-Nassra, na čelu s najvećom zvijezdom, tako će od 10. do 20. srpnja biti na "misionarskom putovanju" u Portugalu, šireći "nogometno evanđelje" saudijskog kluba u domovini legendarnog nogometaša. Dakako, u sjeni priprema za nadolazeću sezonu, jedan od primarnih ciljeva bit će i dodatna popularizacija kluba.

image
Fabrizio Carabelli/livemedia/shutterstock Editorial/profimedia

CR7 i društvo odigrat će četiri pripremne utakmice, a s druge strane terena stajat će redom Alverca, Farense i Celta Vigo, a portugalsku će avanturu okončati dvobojem s velikanom Benficom. Dok će Marcelo Brozović, najnovija akvizicija Al-Nassra, lako moguće preskočiti izlet na jug Europe, s obzirom na to da je još na odmoru, veznjak "vatrenih" novoj momčadi mogao bi se pridružiti u Osaki.

U Japanu će saudijski klub imati ipak i nešto renomiranije suparnike. Prvo ih čeka PSG (25. srpnja), a dva dana kasnije "Epic Brozo" susrest će se sa svojim starim jatom, s obzirom na to da će njegov novi klub odmjeriti snage s Interom. Transferna trakavica oko njegova odlaska u Saudijsku Arabiju, u najmanju ruku digla je živac pristašama "nerazzurra", koje su Brozovićevo ponašanje proteklih dana karakterizirali kao - djetinjasto.

Završni dio uvertire za sezonu Al-Nassr odradit će "kod kuće" nastupom u klupskom Kupu Kralja Salmana, a nova sezona prvog razreda saudijskog nogometa otvorit će svoja vrata 11. kolovoza.

Linker
27. travanj 2024 19:43