JAVIER SORIANO Afp
RIJEČ TRENERA

Glasner oduševljen: ‘Ponosan sam!‘; Legendarni Gio utučen: ‘Kad pobijediš, imaš sjećanja, kad izgubiš, boli‘

Pokušali smo sve da dođemo do pobjede. Na kraju, penali su lutrija, večeras nismo bili na pravoj razini - rekao je Gio
Piše: SNObjavljeno: 19. svibanj 2022. 06:30

Nogometaši Eintrachta iz Frankfurta pobjednici su ovosezonske Europske lige, oni su u finalu u Sevilli boljim izvođenjem 11-eraca svladali Rangers, nakon 120 minuta rezultat je bio 1-1, da bi u raspucavanju Eintracht bio bolji sa 5-4. Ovim trijumfom Eintracht je izborio nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone.

Borna Barišić igrao je za Rangers do 117. minute kada je zbog ozljede mišića morao biti zamijenjen, dok je Kristijan Jakić ušao u igru za Eintracht u 90. minuti.

Za Eintracht je ovo drugi europski trofej u klupskoj povijesti, 1980. je osvojio Kup UEFA, dok je Rangers ostao na jednom euro-trofeju, Kupu kupova iiz 1972.

- Nevjerojatno, od 13 utakmica u Europi nismo izgubili niti jednu. Večeras smo se uspjeli vratiti iz zaostatka i nema riječi kojima mogu opisati ono što su dečki napraviti ove sezone. Ponosan sam na njih i svoj rad. Bila je ovo utakmica kakvoj smo se nadali. Fizički su jaka momčad i često igraju a duge lopte. Što se tiče penala smatram da smo ih izveli dobro, vježbali smo i taj segment - rekao je trener Frankfurta Oliver Glasner pa nastavio:

image
JORGE GUERRERO Afp

- Liga prvaka? Ne, nisam razmišljao o tome, nikada ne govorim o budućnosti jer ne znamo što će se dogoditi idućih mjeseci. Rekao sam igračima da smo imali sjajan put i da ovo nije kraj nego tek onda kada podignemo ovaj trofej.

S druge strane trener Rangersa, Nizozemac Giovanni van Bronckhorst je bio razočaran.

- Pokušali smo sve da dođemo do pobjede. Na kraju, penali su lutrija, večeras nismo bili na pravoj razini. Igrači su dali sve, ali, bila ke to vrlo čvrsta utakmica. Veliko je razočaranje; stvarno smo bili tako blizu osvajanja trofeja. Kad pobijediš, imaš sjećanja koja traju zauvijek; kad izgubiš, boli - rekao je Gio.

Linker
17. travanj 2024 13:57