REAKCIJE IZ TURSKE

'Glavno da smo izbjegli Portugal! Idemo u veliku bitku i treba nam podrška naroda'

Protiv Hrvatske imamo priliku, ali treba nam pozitivna atmosfera. Imamo spoj mladosti i iskustva i sjajnog izbornika, samo nedostaje podrška - tvrdi Emre Belozoglu
Piše: Tomislav PoljakObjavljeno: 13. listopad 2011. 19:23

Ako ćemo iskoristiti sustav preferencija da bismo prikazali raspoloženje Turaka nakon ždrijeba, reći ćemo da su Turci izvukli drugu najgoru opciju. Njihova su želja bile Češka i Irska.

- Da smo mogli izabrati, izbjegli bismo Hrvatsku. Portugal je bio još gora opcija, ali nema razloga za plakanje. Idemo u veliku bitku i trebat će nam podrška turskog naroda, koji nam je toliko puta već dao ključni vjetar u leđa - regrutira navijačku bazu Okan Buruk, “Zorislav Srebrić Turskog nogometnog saveza”.

Iako ne skrivaju razočaranje ždrijebom, Turci se tješe činjenicom što ni oni nisu bili visoko na listi želja hrvatske javnosti. Turski portali citiraju i Asanovića koji je, očito nekoordiniran za “stranačkom središnjicom u Rusanovoj”, u Krakowu priznao da “nije sretan ždrijebom”.

Vezni igrač Fenerbahçea, 31-godišnji Emre Belozoglu, osim očekivanih hvalospjeva vlastitoj momčadi, ali i pohvali Hrvatima “s kojima smo u prošlosti vodili velike bitke”, progovara o pritisku koji turska javnost vrši na reprezentaciju. Za internetski portal milliyet.com izjavio je da se od njih “uvijek traži direktan odlazak na velika natjecanja, što nije realno s obzirom na snagu ostalih reprezentacija”.

- Zašto bismo bili razočarani drugim mjestom u skupini s Njemačkom koja ima etabliranije igrače, uigraniju momčad i jedna je od najboljih u Europi? Protiv Hrvatske imamo priliku, ali treba nam pozitivna atmosfera. Imamo spoj mladosti i iskustva i sjajnog izbornika, samo nedostaje podrška - tvrdi Emre, koji bi se sljedećeg tjedna trebao vratiti u momčad Fenerbahçea, za koju još ove sezone nije odigrao niti minute. O njegovu će oporavku i formi uvelike ovisiti i izgled turskog veznog reda protiv Hrvatske.

Linker
24. rujan 2024 12:22