SCREENSHOT/YOUTUBE Screenshot/youtube
GOVORIO JE DA JE PALA

Gnjusan zločin na Otoku: Dvogodišnja djevojčica ostala doživotno nepokretna, nogometaš osuđen na 14 godina

Lagao je hitnoj pozivnoj službi, bolničarima, policajcima i bolničkom osoblju na dan incidenta
Piše: SNObjavljeno: 11. rujan 2024. 20:56

Gnjusan zločin potresao je javnost na Otoku. Bivši engleski nogometaš izveo je napad na dvogodišnju djevojčicu koji je bio toliko težak da curica više ne može samostalno sjediti, stajati ili hodati te ju je potrebno hraniti kroz sondu, a najvjerojatnije će trebati i doživotnu njegu.

Nakon što je napao nesretnu djevojčicu, bivši igrač Millwalla, Kiernan Hughes-Mason, lagao je hitnoj službi rekavši im da je pala na kućicu za lutke.

No, usred suđenja je jedan liječnik ustanovio da su njene ozljede bile toliko teške da se mogu usporediti s "prometnom nesrećom pri velikoj brzini" ili "padom s velike visine od nekoliko katova".

Kada je policija kasnije pregledala mobitel 32-godišnjeg nogometaša, otkrila je da je poslao više sličnih poruka ljudima u danima koji su prethodili napadu, i u kojima je većinom pisalo: "Udarit ću je".

U utorak je Hughes-Mason osuđen na 14 godina zatvora. Nakon izricanja presude obitelj djevojčice opisala ga je kao "nasilnu kukavicu", piše Sky News.

Na suđenju se moglo čuti da je Hughes-Mason samostalno pozvao bolničare i tvrdio da je pronašao djevojčicu, koju je u to vrijeme čuvao dok je majka bila odsutna. Dijete je još bilo pri svijesti, ali nije reagiralo na podražaje. Tragičan događaj odvio se na imanju u Westcliff-on-Seau u Essexu 31. siječnja 2020.

Bivši nogometaš, koji je igrao za Millwall između 2009. i 2011., rekao je hitnoj službi da je čuo jak udarac iz spavaće sobe i da je curica vjerojatno sama pala.

Hitna pomoć stigla je unutar devet minuta od poziva i hitno odvezla djevojčicu u opću bolnicu Southend.

Ozbiljnost njezinih ozljeda bila je takva da je stavljena u induciranu komu i odvedena u bolnicu Great Ormond Street na daljnje liječenje.

Liječnici su joj pronašli 17 različitih ozljeda na licu, prsima, leđima i nogama, za koje se vjeruje da su zadobivene između listopada 2019. i siječnja 2020.

Curica je bila u komi 14 dana i pretrpila je ozljede mozga zbog kojih će imati posljedice do kraja života.

Tužiteljstvo je reklo da se "svi vještaci slažu kako obrazac otkrivenih ozljeda pokazuje da je dijete snažno protreseno udarcem glave o tvrdu površinu".

Obitelj djevojčice opisala je nakon suđenja kako je oštećenje njezina mozga utjecalo na njezinu sposobnost komunikacije te da je se sada mora hraniti kroz sondu.

Hughes-Mason, koji je u vrijeme napada imao 28 godina, uhićen je 14. veljače 2020.

Pušten je uz jamčevinu premda su policijski službenici prikupili više od desetak izjava i izvješća od osam liječnika i stručnjaka dok su sudjelovali u ovome slučaju. Također, zaplijenili su Hughes-Masonov telefon i analizirali poruke koje je slao. U danima koji su prethodili napadu Hughes-Mason je poslao više poruka nekim ljudima u kojima je znao pisati "ona mi zapravo ide na živce" i "Udarit ću je".

Na kraju je optužen za nanošenje teških tjelesnih ozljeda s namjerom i okrutnost prema djetetu u studenom 2022. godine.

Bivši nogometaš negirao je optužbe, ali je proglašen krivim u kolovozu ove godine nakon suđenja na Crown Courtu u Basildonu.

Govoreći nakon što je Hughes-Mason u utorak osuđen na 14 godina zatvora, obitelj djevojčice rekla je da je ona ostala sa "značajnim fizičkim i mentalnim nedostacima koji će utjecati na nju do kraja života".

U izjavi obitelji dalje stoji: "Ona ne može sjediti, stajati ili hodati samostalno. Zbog ozljeda pati od stalnih bolova koje treba svakodnevno liječiti. Prouzročeno oštećenje mozga utjecalo je na njezinu komunikaciju, ne može nam čak ni reći gdje je boli ili što je uzrujava. Sada je epileptičar, pati od poremećaja spavanja, teško jede i ne može piti - hrani se na sondu za sve svoje hidratacijske i prehrambene potrebe. Zahvalni smo što je danas neki oblik pravde postignut, međutim, ova kazna se ne može usporediti s doživotnom kaznom koju sada ima naša djevojčica."

Detektivka narednica Ellie Nudd, iz istražnog tima policije Essexa za zlostavljanje djece, izjavila je nakon izricanja presude:

"Hughes-Mason je lagao hitnoj pozivnoj službi, bolničarima, policajcima i bolničkom osoblju na dan incidenta, odmah pokušavajući prikriti svoj napad. On se može opisati samo kao kukavica. Sve naše misli su s neizmjerno hrabrom djevojkom i njezinom obitelji koji su radili s nama kako bismo bili sigurni da je pravda zadovoljena. Naš okrug je sigurnije mjesto sada kada je Hughes-Mason iza rešetaka."

Hughes-Mason započeo je svoju karijeru u momčadi Championshipa Millwallu, prije nego što je igrao za nekoliko klubova engleske nogometne lige i izvanligaških klubova, uključujući Welling United, Leatherhead, a vodio je i Enfield Borough na trenerskoj klupi.

Čelnici Enfield Borougha rekli su da su otpustili Mason-Hughesa kao trenera "u svjetlu nedavnih otkrića u vezi s ozbiljnim pravnim stvarima iz njegove prošlosti, koje nisu otkrivene tijekom procesa zapošljavanja".

Linker
12. rujan 2024 04:00