AFP
TURCI NE VOLE HIDDINKA

'Godišnje pospremi 6 milijuna eura, a nema ga nikad ovdje. Ugasio je tursku zvijezdu!'

Uopće ga nema ovdje, svrati tek na poneki derbi i na pripreme reprezentacije. Ne poznaje naše igrače, još manje poznaje naš mentalitet - grme turski navijači i mediji
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 14. listopad 2011. 17:12

Izbornik Turske Guus Hiddik sve češće se spominje i kao mogući trener Fenerbahčea. Ne bi bilo prvi put da paralelno sa selekcijom djeluje i u klubu - s Chelseajem je suradnju počeo još kao šef Rusije, a tursku javnost nedavno je razočaralo priznanje da je već dvije godine savjetnik momčadi sa Stamford Bridgea:

- Sad nam je jasno zašto ga uopće nema ovdje, svrati tek na poneki derbi i na pripreme reprezentacije. Zar se tako smije ponašati osoba koja godišnje pospremi šest milijuna eura!? Ne poznaje naše igrače, još manje poznaje naš mentalitet, Guus Hiddink ugasio je bijelu tursku zvijezdu! - grme reporteri koje u stopu slijede navijači.

Osobito mu se zamjera što nimalo ne rabi njihov glasoviti fanatizam temeljen na nacionalnim i vjerskim osjećajima:

- On je običan trener, on iz momčadi ne može izvući ono što je izvlačio Fatih Terim, kao da nemamo dušu...

Oglasio se političar u usponu Hakan Sükür, negdašnji centarfor koji je protiv Vatrenih igrao na EP-u '96. u Nottinghamu. Senator Hakan član je stranke premijera Erdogana, uskoro će u vladi preuzeti ministarstvo sporta. Uoči razigravanja s Hrvatima poručuje:

- Veliki sam optimist, ne pamtim kad je naša selekcija bila jača! Čast suparniku, sigurno će biti teško, no Turska prolazi. Dobro je što smo u prvoj utakmici domaćini, tada moramo sve riješiti!

Mase simpatizera malo su zabrinute zbog ozljede vodećeg prvotimca Arde Turana (24), ofenzivnog veznog koji je ljetos iz GS-a prošao u Atletico Madrid, dvogodišnji transfer vrijedan je 12 milijuna eura. Pitate li što je Ardi, što ga boli, svi će odgovoriti:

- Boli ga nešto u glavi!

Linker
24. rujan 2024 16:26