UKRAJINA

Gol i asistencija Kalinića

Kalinić je desetak minuta prije kraja iznesen s terena nakon što mu je sparnički igrač neoprezno uklizao
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. svibanj 2012. 23:56

Nikola Kalinić prekinuo je golgeterski post zgoditkom u pobjedi Dnjipra 3:0 kontra Metalurga u Donjecku. U pretposljednjem kolu ukrajinskog prvenstva hrvatski reprezentativac, inače najbolji strijelac Dnjipra, pogodio je u 41. minuti za 2:0 i time je stigao do svog 10. pogotka sezone. Kalinić je i asistirao za prvi gol Dnjipra, ali je desetak minuta prije kraja iznesen s terena nakon što mu je sparnički igrač neoprezno uklizao.

Ivan Strinić je odigrao svih 90 minuta za Dnjipro, koji se i dalje nalazi na četvrtom mjestu na prvoligaškoj ljestvici, poziciji koja vodi u kvalifikacije Eurolige. Uoči posljednjeg kola Dnjipro ima bod više od petoplasiranog kijevskog Arsenala (49-48).

Nogometaši ukrajinskog Šahtara došli su na mali korak od obrane naslova prvaka, nakon što su u Harkivu s 2-1 slavili protiv Metalista, dok je istovremeno Dinamo Kijev kiksao kod Zorje iz Luganska...

Šahtar, hrvatskih reprezentativaca Eduarda da Silve i Darija Srne, je preokrenuo rani zaostatak od 1-0 protiv Metalista u Harkivu pogocima Adriana i Fernandinha, te tako jedno kolo prije kraja prvenstva stigao na prag od trećeg uzastopnog naslova prvaka Ukrajine, sedmog sveukupno.

Šahtar, zahvaljujući remiju bez golova Dinama kod Zorje, ima dva boda više od kijevske momčadi, te mu je u posljednjem kolu protiv posljednjoplasirane Oleksandrije (u Donjecku) dovoljan i bod da osvoji naslov prvaka. Naime, ukoliko Šahtar uzme bod, a Dinamo dobije, bit će bodovno poravnati, ali će Šahtar zbog bolje gol-razlike, koja sad iznosi +15, biti prvi.

Dinamo u posljednjem kolu igra protiv Simferopola u Kijevu.

Ukrajinska Premier liga, 29. kolo:

Metalist Harkiv - Šahtar 1-2 (Blanco 11 / Adriano 36, Fernandinho 50)

Zorja - Dinamo Kijev 0-0

Redoslijed: 1. Šahtar 76, 2. Dinako K 74, 3. Metalist Harkiv 58, 4. Dnjipro 49...

Linker
23. rujan 2024 06:30