HMNK Vrgorac
IMAO JE SAMO 18 GODINA

GOLEMA TUGA NA ISPRAĆAJU MLADOG REPREZENTATIVCA HRVATSKE U FUTSALU Stradao je u strašnoj nesreći, ispratili su ga uz pjesmu 'Ja sam na te ponosan'...

Piše: Jutarnji ListObjavljeno: 10. svibanj 2020. 19:47

Dva dana cijela Vrgorska krajina je u šoku, od kad se dogodila strašna prometna nesreća u kojoj je život izgubio 18-godišnji Antonio Toni Pervan, kapetan juniora Vrgorca i juniorski reprezentativac Hrvatske u fustalu, a dva mladića još su prevezena vozilima Hitne pomoći u splitski KBC-a.

Tuga i bol zavukle su se u staro i mlado, a u subotu, na posljednjem ispraćaju mladog Tonija, momka koji je puno obećavao u futsalu, zaplakao je i ljuti vrgorački kamen. Nije tu bilo puno riječi, samo suze, od školskih prijatelja, obitelji i rodbine, do vrgoračkih sportaša, iz futsala i kick-boxinga, prekaljenih sportskih vitezova koji su dostojanstveno krili svoju bol i tugu.

HMNK Vrgorac
Toni Pervan

S vijencima bijelih cvjetova igrači viceprvaka Hrvatske došli su reći posljednje zbogom svom Toniju, mladiću koji im je donio toliko puno radosti kroz kadete, juniore, ali i seniore. Toni je ispraćen uz pjesmu "Ja sam na te ponosan", jer s pravom otac Željko, majka Biljana i brat Kristijan, mogu biti ponosni što su imali takvog sina i brata.

Kad je noć pala od njega su se na školskom igralištu gdje je napravio prve korake oprostili njegovi prijatelji, prekrasnom bakljadom u znaku slova T s dva srca. Od ovog talentiranog sportaša na društvenim mrežama oprostio se i HNS, NSSDŽ-a, te gotovo svi prvoligaški futsal klubovi, ali i klubovi iz susjedne Hercegovine izrazili su sućut obitelji i vrgoračkom klubu. Kolika je bol kod najboljih vrgoračkih igrača, dovoljno govore ove riječi Duška Martinca, kapetana Vrgorca, hrvatskog reprezentativca i Tonijeva trenera.

HMNK Vrgorac

- Agresivan, drzak i prkosan kao tvrdi vrgorački kamen, a s druge strane razuman, svjestan i koncentriran u pravom trenutku. Savršen omjer u igračkom smislu. A o ljudskim kvalitetama da ne pričamo, nevjerojatno pozitivna energija koju je svakodnevno širio na zajednicu, i taj njegov zarazni osmijeh ostat će vječna uspomena na njega u našim životima. Izgubio sam učenika, igrača, kapetana, suigrača i prijatelja, ali obećavam da uspomena na njega neće izblijedjeti - kazao je Martinac.

Drugi hrvatski reprezentativac i jedan od najboljih pivota lige, Luka Suton nije krio bol i tugu:

- Bio je frajer i emotivac. Toliko je volio futsal, da je to bilo nevjerojatno. Koliki je emotivac bio, jednostavno nije dopuštao da pogriješi. Izgubili smo mladog i vrhunskog čovjeka - rekao je Suton.

Svakome je bilo teško, jer Toni je obećavao, trebao je biti predvodnik nove generacije, novog vala sjajnih igrača futsala s vrgoračkog kamenjara, a posebno je ovo sve pogodilo njegovu ekipu, njegove juniore koji su s njim prošli sve uzraste i dogurali do hrvatske reprezentacije. Jedan od njih je Josip Govorko.

- Brate moj stariji, boli me ova smrt jako, ali ne boli toliko koliko će me boljeti sve što ide poslije nje. Boli me praznina koja nikad neće biti popunjena, boli me činjenica da smo još mogli puno toga napraviti, ali netko nam je to onemogućio. Bole me riječi koje nismo rekli, a mogli smo, bole me sjećanja i uspomene - napisao je 18-godišnji Govorko. (Mate Primorac)

Linker
18. studeni 2022 00:28