GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp
TALIJANSKI KUP

Golijada u Napulju: Fiorentina Napoliju zabila pet golova i nakon produžetaka izborila četvrtfinale

Nogometaši Fiorentine plasirali su se u četvrtfinale Talijanskog kupa
Piše: HinaObjavljeno: 13. siječanj 2022. 21:18

Učinili su to gostujućom 5:2 (2-2, 1-1) pobjedom protiv Napolija nakon produžetka u osmini finala.

Vrlo je zanimljivo bilo u završnici prvog poluvremena kada je Fiorentina povela golom Vlahovića (41), da bi na 1-1 poravnao Mertens (44) nakon vro lošeg ispucavanja gostujućeg vratara Dragowskog. Dragowski je prije odlaska na odmor napravio još jednu glupost istrčavši bezrazložno iz svog kaznenog prostora nakon čega je morao rušiti suparničkog napadača pa je stoga isključen.

Ipak, Fiorentina je s igračem manje povela sa 2-1 lijepim golom Biraghija (57), a kada su pred kraj dvoboja isključeni Lozano u 84. te Ruiz u četvrtoj minuti nadoknade činilo se kako će Fiorentina mirno sačuvati prednost. No, kada je Napoli ostao s igračem manje Petagna (90+5) je pogodio za produžetak, no u dodatnih 30 minuta 10 igrača Fiorentine lako se obračunala s devetoricom Napolitanaca.

Venuti (105-1), Piatek (108) i Maleh (119) postavili su konačnih 5-2.

Fiorentina će u četvrtfinalu igrati protiv Atalante koja je u utorak sa 2-0 svladala Veneziju.

Kasnije u srijedu svoj susret osmine finala igrat će Milan i Genoa, dok je preostalih pet dvoboja na programu sljedećeg tjedna. U utorak će igrati Lazio - Udinese i Juventus - Sampdoria, i srijedu Sassuolo - Cagliari i Inter - Empoli, a u četvrtak Roma - Lecce.

Linker
24. travanj 2024 19:29