PRIJATELJSKI SUSRET

Gorica bolja od Dubrave Tim Kabel! Presudio vrhunski golgeterski instinkt Ante Mateja Jurića

Mladi napadač Gorice primio je loptu na vrhu šesnaesterca, i potom filigranski usmjerio u donji desni kut
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 21. srpanj 2022. 11:00

GORICA - DUBRAVA TIM KABEL 1:0

GORICA: Žiger, Raspopović, Marjanović, Korca, Vojtko, Plijuš, Skrbin, Jug, Julardžija, Wallace, Cruz (još su igrali: Sim, Brlek, Nezirović, A. M. Jurić, Cruce, Chikola, Kapulica).

DUBRAVA TIM KABEL: Debijađi, Radić, James, Ferdinand, T. Palić, Agba, Petriško, I. Ljubanović, Žabec, Kuliš, Hoić (još su igrali: Kakša, J. Palić, Čoko, T. Ljubanović, I. Palić, Ivanović, Marton, Ninčević, Muky, Ndreraj, Gucić).


Gorica i drugoligaš Dubrava Tim Kabel odigrali su prijateljski dvoboj po velikoj vrućini na glavnom terenu velikogoričkog stadiona, a bila je to borbena i izjednačena utakmica u kojoj je presudio vrhunski golgeterski instinkt Ante Mateja Jurića.

Mladi napadač Gorice primio je u 70. minuti loptu na vrhu šesnaesterca, a onda je lijevom nogom filigranski usmjerio u donji desni kut vrata gostiju iz Zagreba. U ostatku dvoboja bilo je vrlo malo prilika, obrane oba rivala bile su na visokom nivou, a znao bi strateg domaćih Toplak podviknuti na svoje igrače da lopta ide presporo.

Još nekoliko zanimljivosti vezano je uz ovaj ogled. Prva je da je vratar Gorice Jan Paolo Debijađi posuđen baš Dubravi i jučer je imao debitantski nastup. U redovima drugoligaša daleko najbolji dojam ostavio je Nigerijac Peter Agba, koji igra na poziciji zadnjeg veznog. Nakon utakmice nahvalio ga je i strateg prvoligaša Toplak, pa ne bi bilo iznenađenje da Agba vrlo brzo dres Dubrave zamijeni onim Gorice.

U drugom poluvremenu za Velikogoričane je nastupio Peter Chikola, a riječ je o negdašnjem U-17 reprezentativcu Zambije. Chikola je krilni igrač, koji će ostati na probi još neko vrijeme, ne bi li se izborio za ugovor.

Navijači Gorice nisu dočekali debi Mousse Waguea, Senegalca pristiglog iz Barcelone. On je u ponedjeljak odradio prvi trening s novim suigračima, ali dan kasnije ipak nije kandidirao za sastav.

Što se tiče njegovog transfera, treba podvući da ga Gorica nije posudila od Barcelone kako se ranije spominjalo kao opcija, već s njim potpisala jednogodišnji ugovor. Prema dostupnim informacijama Barcelona nije tražila plaćanje odštete, ali po tko zna koji put naglašavamo da podaci s Transfermarkta često nisu relevantni.

Najbolji je primjer bombastično spominjanje 1,6 milijuna eura za koliko je navodno Gorica prodala Hrvoja Babeca latvijskoj Rigi, a prodala ga je za skoro duplo manju cifru, uz potencijalne bonuse u budućnosti, koji mogu biti svakakvih iznosa. No, papir i internetski portali ionako svašta trpe...

Linker
25. travanj 2024 16:44