THILO SCHMUELGEN Afp
REAKCIJE NAKON SENZACIJE

Gospodska poruka bivšeg kapetana ‘Elfa‘, Angelovski na rubu suza: ‘Supruga mi je ležala u bolnici...‘

Usprkos neuvjerljivim igrama Njemačke, malo tko je mogao očekivati njihov sinoćnji poraz
Piše: SNObjavljeno: 01. travanj 2021. 09:06

Težak šok sinoć je u Duisburgu pretrpjela nogometna reprezentacija Njemačke izgubivši 2:1 od Sjeverne Makedonije.

Igru četverostrukih svjetskih prvaka njemački je Sport Bild okarakterizirao 'patetičnom', a njemački izbornik Joachim Löw nije skrivao razočaranje.

"Razočaranje je veliko. Djelovali smo umorno. Nismo imali potrebne svježine, radili smo pogreške, igrali sporo prema naprijed i imali smo puno previše kontakata s loptom. Također, obrana nam je djelovala nestabilno", rekao je Löw nakon susreta.

Nakon utakmice oglasio se i makedonski izbornik Igor Angelovski.

"Ne mogu ništa od emocija i sreće. Učinili smo Makedonce ponosim i sretnim. Ovo je kao osvajanje Europskog prvenstva", rekao je Angelovski.

"Momci su mi obećali da će pobijediti. Supruga mi je ležala u bolnici, imala je simptome covida.19. Srećom je sada bolje. Djeca i igrači su mi davali podršku. Hvala svima. Što reći, mogu samo zaplakati", rekao je emotivni Angelovski.

image
THILO SCHMUELGEN Afp

Oglasio se i nekadašnji kapetan njemačke reprezentacije Bastian Schweinsteiger koji je gospodski čestitao Makedoncima.

"Poštovanje Sjevernoj Makedoniji. Protiv njih je dosuđen nesretni jedanaesterac, nije im dosuđen čisti jedanaesterac, a ti momci su u gostima pobijedili četverostrukog svjetskog prvaka", napisao je Schweinsteiger na Twitteru.

Iako se utakmica igrala pred praznim tribinama, manja skupina Makedonaca skupila se ispred stadiona u Duisburgu da bi proslavila senzacionalan uspjeh koji su tamošnji mediji okarakterizirali 'jednim od najvećih sportskih rezultata od nezavisnosti Sjeverne Makedonije'.

Linker
23. travanj 2024 19:38