THOMAS COEX/Afp
ISPRIKA NIJE DOVOLJNA

Gotovo 900 navijača Liverpoola tuži Uefu zbog kaosa koji je umalo završio tragedijom

Iz Uefe se još nisu izjasnili, a prošli mjesec su najavili da će svim navijačima vratiti novac
Piše: SNObjavljeno: 05. travanj 2023. 19:11

UEFA će se uskoro ponovno naći na sudu. Ovoga puta krovnu europsku nogometnu reprezentaciju tuži gotovo 900 navijača Liverpoola koji su bili na finalu Lige prvaka u Parizu prošle godine. Razlog tužbe su ozljede koje su navodno izazvane kaosom ispred stadiona.

Odvjetnički ured Leigh Day je podnio tužbu protiv UEFA-e i UEFA Eventsa na visokom sudu u Londonu. Iz odvjetničkog ureda su za Reuters otkrili kako su tužbu podnijeli u ime 887 pojedinaca, a još dvije odvjetničke firme, Pogust Goodgead i Binghams Solicitors, su otkrile kako su predstavljaju navijače koji planiraju tužbu protiv UEFA-e.

Iz UEFA-e se nisu još izjasnili o ovom slučaju. Njihov generalni tajnik Theodore Theodoridis je prošli mjesec rekao da će UEFA vratiti novac navijačima koji su imali neke ulaznice i rekao da ‘prepoznaju negativna iskustva tih navijača toga dana‘.

UEFA se ispričala nakon što je najprije za kaos okrivila upravo navijače Liverpoola, a utakmica je kasnila 36 minuta nakon što tisuće navijača Liverpool nije uspjelo ući u Stade de France gdje je njihov tim igrao protiv Real Madrida u finalu Lige prvaka.

Francuska policija je snimljena kako koristi suzavac na navijačima koji su se žalili na loš tretman dok su ih stavljali u kaveze ispred stadiona. Neovisna istraga u veljači je pokazala kako je UEFA bila odgovorna za ‘brojne propuste koji su zamalo doveli do katastrofe‘ prije finala u kojem je Real slavio s minimalnih 1:0.

Linker
20. travanj 2024 00:50