DIPTENDU DUTTA Afp
BIO JE SVE LOŠIJE

‘Gotovo je 24 sata u krevetu, polako klizi u zagrobni život!‘ Műllerova supruga je znala što se sprema

Bayern se oprostio od jednog od najboljih strijelaca koje je nogomet ikada imao
Piše: SNObjavljeno: 15. kolovoz 2021. 14:58

Najbolji strijelac u povijesti Bayerna i njemačke Bundeslige, legendarni napadač Gerd Müller preminuo je u nedjelju ujutro u 76. godini, objavio je bavarski nogometni klub na svom internetskom portalu.

Legenda njemačkog nogometa zadnjih se pet godina nalazio ​​u specijaliziranoj ustanovi pokraj Münchena gdje je patio od demnecije, a njegovo stanje posljednjih mjeseci nije bilo najblje.

- Gotovo je 24 sata u krevetu, ima samo rijetke trenutke budnosti i polako klizi u zagrobni život dok spava - govorila je u zimu prošle godine Müllerova supruga Uschi u dirljivom svjedočenju kojeg je neavno objavio dnevni list Bild.

image
DB Dpa Picture-alliance Via Afp

Jedan od najboljih strijelaca koje je nogomet ikad imao držao je brojne rekorde, uključujući i onaj od 40 golova u jednoj sezoni Bundeslige, kojeg je prošle sezone uspio dostići Robert Lewandowski. Njemačkoj je donio naslov svjetskih prvaka, a Bayern europski naslov.

image
MANFRED REHM Dpa Picture-alliance Via Afp

- Zahvaljujući njegovim ciljevima Bayern Munchen dostigao je međunarodnu razinu na kojoj još uvijek igra. U mojim očima on je najvažniji igrač u povijesti Bayerna iz Münchena. Siguran sam da će ljudi i dalje pričati o Gerdu Mülleru za 100 godina - govorio je njegov bivši suigrač i prijatelj Franz Beckenbauer.

"Bombarder" je bio najbolji nogometaš Europe 1970. godine, zabio je 365 golova iz 427 bundesligaških utakmica, a 62 gola iz 68 utakmica za tadašnju Zapadnu Njemačku.

Linker
27. travanj 2024 22:44