Ana Jelenčić i Petra Pezelj

 NIKSA STIPANICEV Cropix
EUROPSKO PRVENSTVO 2025.

Gračan okupio reprezentativke u novom ciklusu kvalifikacija za Euro: ‘Jedna nam je država nepoznanica‘

‘Mi nećemo odustati i možemo se nadati da ćemo biti među prve dvije reprezentacije‘
Piše: SNObjavljeno: 03. travanj 2024. 06:26

Hrvatska ženska A reprezentacija okupila se uoči novog ciklusa kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025. Izabranicama Nenada Gračana slijede dvije utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025. U Walesu gostuju 5. travnja, dok 9. travnja u 16.00 igraju domaću utakmicu protiv Ukrajine u Zaprešiću na stadionu Ivan Laljak Ivić.

- Ozračje u reprezentaciji uvijek je pozitivno. Cure su vesele i sretne da su ovdje. U ove dvije utakmice očekujemo pobjede. Zatvorili smo Ligu nacija i krenuli s kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Spremit ćemo se što bolje za ove dvije utakmice koje slijede. Naša očekivanja su uvijek pobjede - rekla je reprezentativka Ana Jelenčić.

image

Nenad Gračan

IVAN PERIC Cropix

- Otkako se cijeli format promijenio, jako smo uzbuđene i s nestrpljenjem čekamo ove utakmice jer format više ide na ruku reprezentacijama iz našeg ranga. Naša očekivanja su, naravno, da idemo utakmicu po utakmicu. Prvo ćemo gledati Wales pa ćemo vidjeti dalje. Ne sumnjam da će stožer u najboljem mogućem smislu pripremiti utakmicu protiv Walesa. Očekujemo pobjedu i idemo po pozitivan rezultat - rekla je kapetanica reprezentacije Doris Bačić.

U skupini s Hrvatskom su Ukrajina, Wales i Kosovo. Prve tri reprezentacije će se plasirati u play-off.

- Mogu reći da sam ovom grupom zadovoljna. Po meni je Wales favorit grupe, ali samo na papiru. Mi nećemo odustati i možemo se nadati da ćemo biti među prve dvije reprezentacije kako bismo ostvarili play-off - rekla je Ana Jelenčić.

image

Doris Bačić

NIKSA STIPANICEV Cropix

- Svi smo jako zadovoljni što se tiče skupine, ali s dosta poštovanja pristupamo prema sve tri reprezentacije. Protiv Ukrajine i imamo iskustva jer smo prije nekoliko godina igrali kvalifikacije i znamo koliko je kvalitetna ekipa. Znamo da imaju borbeni mentalitet istočnjačkih država. Kosovo je mala nepoznanica jer nismo nikad igrali protiv njih, ali idemo utakmicu po utakmicu. Wales nam je poznat jer je dugo na najvećoj sceni, ali na kraju smo zadovoljni grupom. Može se i nama je cilj ući u play-off - dodala je Bačić.

Linker
27. travanj 2024 02:54