SANTOS TRLJA RUKE

Grčki recept: Uništiti ih prekidima, a igrače 'napaliti' bahatim izjavama Hrvata

'Uopće ne razmišljamo o remiju ili bilo kakvom drugom ishodu osim naše pobjede. Vjerujem u snagu naše momčadi, svi vjerujemo. Ne bojimo se nikoga, pa ni Hrvatske'
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 06. listopad 2011. 15:01

Fernando Santos trlja ruke, treninzi reprezentacije Grčke prolaze bez problema i novih ozljeda. I u srijedu je portugalski strateg uvježbavao istu jedanaestoricu kao i u utorak, tako da su sve manje šanse da protiv Hrvatske ne istrči sljedeći sastav: Tzorvas - Torosidis, A. Papadopoulos, Papastathopoulos, Zaradoukas - Tziolis, Katsouranis, Karagounis - Salpingidis, Gekas, Samaras. Taktika s kojom Santos želi slomiti Hrvate i vratiti prvo mjesto na ljestvici nije tajna. Grci na svim treninzima posebno uvježbavaju prekide, najviše vremena provedu izvodeći slobodne udarce i kornere. Santos je uvjeren kako iz prekida može nauditi Hrvatskoj i na taj način doći do ključnog trijumfa.

- Uopće ne razmišljamo o remiju ili bilo kakvom drugom ishodu osim naše pobjede. Vjerujem u snagu naše momčadi, svi vjerujemo. Ne bojimo se nikoga, pa ni Hrvatske - kaže lijevi bek Giannis Zaradoukas, koji je prije mjesec dana debitirao u izabranoj vrsti i vrlo brzo postao član udarne postave.

Grčka protiv Hrvatske neće bezglavo napasti, Santos priprema taktiku sličnu kao u prvoj utakmici u Zagrebu kada je čvrstim obrambenim blokom i potpunom defenzivom uspio doći do boda. Sada su mu potrebna tri boda, no Portugalac je svjestan kakvu opasnost donosi otvoreno nadigravanje s Hrvatskom. Njegovi igrači strpljivo će čekati pogrešku suparnika što je duže moguće.

Stručni stožer Grka iznimno mnogo radi na psihološkom dizanju reprezentativaca, koje je sinoć po povratku u hotel dočekalo iznenađenje. U sobama su bile razne grčke novine s izdvojenim izjavama Slavena Bilića i hrvatskih igrača. Grci, prenose njihovi mediji, pronašli su izjave u kojima iz hrvatskih redova pričaju o “katastrofalnoj igri grčke reprezentacije”, i kako će u Pireju sigurno ostvariti pozitivan rezultat i plasirati se na Euro. Stožer naravno želi 'nabrijati’ igrače i izazvati kod njih gnjev zbog podcjenjivačkog stava Hrvata.

Stadion Georgios Karaiskakis sigurno neće biti pun, pričaju Grci. Do srijede je prodano nešto više od 10.000 ulaznica za utakmicu, a najoptimističnije procjene govore da će na stadionu koji prima 33.000 gledatelja biti oko 25.000 ljudi.

Linker
21. rujan 2024 04:25