Samir Nasri

 Romain Doucelin/bestimage/profimedia
DETALJI SVAĐE

Guardiola bivšu zvijezdu prozivao zbog viška kilograma, on mu odbrusio: ‘Nisam ja dijete da se dereš na mene‘

"Ponašao se arogantno, a počelo je već na prvom sastanku", ispričao je Samir Nasri
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 26. travanj 2023. 17:57

Bivši igrač Manchester Cityja Samir Nasri otkrio je za francuski L‘Equipe detalje razgovora koje je imao s Pepom Guardiolom kada je španjolski stručnjak sjeo na klupu Građana. Francuz je otkrio da se Španjolac ponašao ‘arogantno‘ u kratkom razdoblju koje su proveli skupa.

- Počelo je već na prvom sastanku. Prvi dan me pozvao u svoj uredu i pitao: Što želiš učiniti?‘ - rekao je Nasri.

- Rekao sam mu: Na tebi je da mi kažeš računaš li na mene. Odgovorio je: ‘Računam na tebe ako si stvarno dobar u glavi‘. Tada sam odradio prvi trening, sve je išlo dobro, on je zadovoljan sa mnom. Sutradan me Pep opet pozove i tamo se dere na mene zbog moje težine.

­- Saznao je jer su nas vagali svaki dan. Tada sam mu rekao: ‘Stišaj se, ne deri se na mene, ja nisam dijete, imam 29 godina‘.

- Možda je moj odmor za mene bio bijeg, vrijeme da radim ono što sam želio jer sam izlazio iz teške sezone (zbog ozljede tetive koljena izbivao ga je s terena četiri mjeseca u sezoni 2015.-16.) i zato što mi se u osobnom životu dogodilo puno stvari – rekao je Nasri i nadodao da mu se Guardiola kasnije ispričao.

image

Nasri i Guardiola

Oli Scarff/AFP/profimedia

Na ljeto 2016. godine Nasri je izbivao s dvije pripremne utakmice u Kini zbog prevelike težine.

- Sami je stigao s malo viška kilograma, ali sada mu je puno bolje. Ipak je još malo pretežak. Prošle sezone je bio ozlijeđen i to želimo izbjeći. Težina je tako važna. Kad nisi u formi, dolazi opasnost. Nisi dovoljno brz ni dovoljno brz u glavi - govorio je Pep u to vrijeme.

Nasri je odigrao samo jednu natjecateljsku utakmicu pod Guardiolom, prije nego što je prodan u turski klub Antalyaspor. Jednu sezonu proveo je na posudbi u Španjolskoj Sevilli.

Bivši igrač Građana Gael Clichy otkrio je u to vrijeme da Guardiola ne bi dopustio nikome tko je teži od 70 kg da trenira s momčadi.

- Želio je da igrači budu mršavi i fizički spremni. Došao sam s četiri kilograma više nego što sam inače trebao imati. S Guardiolom, ako imaš 2.5 kg više, ne možeš trenirati s grupom, pa sam trenirao sam - govorio je Nasri.

Linker
28. travanj 2024 13:47