OLI SCARFF Afp
NESTAŠNI DUO

Guardiola izgubio živce s dvije skupocjene zvijezde! City neumoljivo gazi, a Španjolac - kažnjava

Menadžer Man. Cityja ‘stavio na led‘ nestašni dvojac engleskih reprezentativaca
Piše: Kazimir GuberinaObjavljeno: 21. prosinac 2021. 20:42

Manchester City je bez problema na gostovanju u Newcastleu stigao do nove pobjede (4:0) s kojom se učvrstio na prvom mjestu tablice Premier lige. Izabranici menadžera Josepa Guardiole nisu imali problema sa suparnicima, a za sada, na sreću, niti s novim valom koronavirusa koji je pogodio Otok i gotovo sve klubove elitnog razreda engleskog nogometa.

Sigurno bi menadžer bilo kojeg premierligaša bio i više nego zadovoljan nakon ovakvog gostujućeg slavlja, no poslije dvoboja na St. James’ Parku Guardiola je zaključio da njegova momčad nije pružila neku nezaboravnu partiju. Možda su na spomenuto Guardiolino mišljenje barem malo utjecali događaji izvan travnjaka, gdje Manchester City trenutačno ima više problema nego sa suparnicima u Premier ligi.

Čovjek od 100 milijuna

Naime, Guardiola je odlučio dvojicu engleskih reprezentativaca, Jacka Grealisha i Phila Fodena, u Newcastleu ostaviti na klupi za pričuve nakon što se “Messi iz Stockporta” i čovjek od 100 milijuna funti nisu u optimalnom raspoloženju pojavili na treningu protekle srijede. Prethodnu večer Grealish i Foden bili su na visini zadatka u demoliranju Leeds Uniteda (7:0), a nakon što se Guardiola zaputio u Barcelonu kako bi bio nazočan oproštaju od nogometa legende Građana Sergia Agüera, Guardiolini pomoćnici imali su što reći svom šefu kada su u pitanju Grealish i Foden. Očito su engleski reprezentativci malo pretjerali u slavlju nakon što su momčadi menadžera Marcela Bielse podarili sedam lakih komada, a Guardiola je u konačnici još jednom pokazao tko je glavni autoritet u svlačionici branitelja naslova prvaka Engleske.

image
AFP

Nije prvi put, a vjerojatno niti posljednji, da su se Grealish i Foden “malo zaigrali”. Još kada je bio tek označen za velikog talenta u dresu Aston Ville Grealish je mrtav pijan ležao na pločniku na team buildingu na Tenerifima, dok je za vrijeme prošlogodišnjeg lockdowna na Otoku također tulumario i kršio pravila klupske discipline. Foden se, pak, “istaknuo” na gostovanju engleske reprezentacije na Islandu kada se zabavljao sa zgodnim Islanđankama, a Guardiola očito nema previše živaca za ponašanje svojih mladih zvijezda. Ipak, koliko god su Grealish i Foden još jednom došli do naslovnih stranica otočkih medija iz pogrešnih razloga, treba i njih barem malo shvatiti. S toliko novca na računu i malo godina u životnom kalendaru nije lako odolljeti raznim izazovima izvan travnjaka.

Mendy završio u zatvoru

- Nisu u pitanju bile nikakve rotacije unutar momčadi. Izabrao sam jedanaest igrača koji su zaslužili započeti utakmicu u Newcastleu, za razliku od nekih drugih. U vrijeme Božića još više pazim kada je u pitanju disciplina mojih igrača na travnjaku, ali i izvan njega, a kada ponašanje izvan terena nije onakvo kakvo bi trebalo biti, u skladu s onim što trenutačno u nogometnom svijetu predstavlja Manchester City, onda ti igrači neće igrati. Razumijem da je ovo posebno doba u godini, ali kada si profesionalac i toliko si plaćen moraš biti fokusiran na svoj posao i biti primjer drugima. Vidjet ćemo kakav će sastav biti na sljedećoj utakmici - istaknuo je Guardiola o ovom dvojcu.

Koliko god Josep Guardiola bio u pravu kada su u pitanju Grealish i Foden, nestašni engleski dvojac je ‘cvijeće’ u odnosu na njihova suigrača Benjamina Mendyja, koji je završio u pritvoru nakon što je seksualno napastovao tri žene koje su ga optužile za silovanje.

Linker
08. svibanj 2024 05:10