OLI SCARFF Afp
PLJUŠTE REAKCIJE

Guardiola luduje, ne smiruju se strasti, a oglasio se i legendarni napadač: ‘Ovaj gol je komedija!‘

Pomoćni sudac najprije je podignuo zastavicu, ali je glavni sudac na kraju dosudio pogodak
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 14. siječanj 2023. 19:32

Tenzije se u redovima Manchester Cityja ne smiruju nakon što su u 20. kolu engleskog Premiershipa poraženi od gradskog rivala Manchester United (2:1). Ključan trenutak utakmice dogodio se u 78. minuti kad je Bruno Fernandes zabio za izjednačenje. Ipak, pomoćni sudac podigao je zastavicu što je Marcus Rashford prvo natrčao na Casemirovu loptu, ali napadač Engleske nije dotaknuo loptu te je nakon razgovora s pomoćnikom Darrenom Cannom, sudac Stuart Atwell dosudio pogodak, smatrajući da se Rashford nije utjecao na igru.

image
OLI SCARFF Afp

"Prvi gol je greška koja se ne može dopustiti", rekao je branič Cityja Manuel Akanji za BBC Sport. “Vidio sam Rashforda, očito je bio u ofsajdu, pa sam ga pustio da trči, a onda se on u zadnji čas zaustavlja pred loptom i pušta Bruni (Fernandesu) da puca. Odluka da im prizna pogodak je jedna velika komedija", zaključio je Švicarac.

image
OLI SCARFF Afp

Sarkastičnim tonom novinarima se nakon utakmice obratio i trener ‘‘građana‘‘ Pep Guardiola koji je jednako tako bio vidno uznemiren zbog odluke glavnog arbitera da prizna Fernandesov pogodak:

"Nije me briga za Premier ligu, nije me briga za Carabao kup. Ne možemo pobijediti, nije bitno. Osvojili smo mnogo toga već. Vrijeme je da osvajaju drugi", rekao je Guardiola.

Ipak u obranu Marcusa Rashforda i Manchester Uniteda rekao je rekorder po broju postignutih pogodaka u Premier ligi (260) i apsolutna ikona engleskog nogometa Alan Shearer. Štoviše, on je u objavi na svom Twitter profilu pohvalio genijalnost napadača.

Linker
19. travanj 2024 12:52