Pep Guardiola

 GRANT HALVERSON Getty Images Via Afp
ZAGONETNI KATALONAC

Guardiola nastavlja rat sa ‘samim sobom‘, bliži se veliki preokret: ‘Neću isključiti tu mogućnost‘

53-godišnjak je u svibnju izjavio da je "bliži odlasku nego ostanku" nakon iduće sezone
Piše: SNObjavljeno: 27. srpanj 2024. 10:54

Brojni europski velikani polako grade kadrove za nadolazeću sezonu. I dok naslovnice zauzimaju prije svega transferi igrača, zanimljive se promjene događaju na trenerskom nivou.

Tako je Enzo Maresca završio u Chelseaju, Vincent Kompany u Bayernu, Hansi Flick u Barceloni... Međutim, iako nije i neće ove sezone promijeniti klub, izjava jednog trenera uzdrmala je nogometni svijet više od svih navedenih. RIječ je, naravno, o Pepu Guardioli, koji pripremama u SAD-u sa svojim Cityjem ulazi polako u devetu uzastopnu sezonu na klupi Građana. Brojka je to koja predstavlja anomaliju u današnjem nogometu, tako dugi angažmani postali su prava rijetkost, a da je ipak došlo do određene zasićenosti dalo se naslutiti iz nedavnih izjava katalonskog stručnjaka.

Guardiola je u svibnju izjavio da je "bliži odlasku nego ostanku" nakon iduće sezone, engleski mediji jednoglasno su to interpretirali ‘sigurnim‘ odlaskom, a sada je ipak došlo do svojevrsnog demantija, odnosno ublažavanja prethodno izrečenog.

- Kad budem odlazio, reći ću da odlazim, ali nisam to rekao - izjavio je Guardiola i zagonetno poručio:

- Vidjet ćemo što će se dogoditi. Neću apsolutno isključiti mogućnost produljenja ugovora. Govorio sam da sam osam godina u Cityju. Dakle, sigurno neću biti još osam. Zato sam bliži odlasku nego ostanku.

Građani su predsezonu otvorili 4:3 porazom od Celtica, a na turneji u SAD-u suočit će se još s Chelseajem i Barcelonom, prije no što se vrate na Otok za sraz protiv Manchester Uniteda 10. kolovoza u borbi za Community Shield. U Ameriku bi se, pak, mogli vratiti iduće ljeto, kada bi se trebalo održati novo izdanje Svjetskog klupskog prvenstva s 32 momčadi, za koje su Građani već osigurali svoju kartu, a za koje je Guardiola kratko i jasno izrekao:

- Volio bih tamo voditi City.

Linker
12. rujan 2024 12:30