OLI SCARFF Afp
NAJTRAŽENIJI TRENER

Guardiola odbio vruću stolicu, u tajnosti priprema ugovor: ‘Moja budućnost? Nemam točnih odgovora‘

Najrealnija opcija u ovom trenutku je da Pep produži sa Cityjem na još godinu dana
Piše: HinaObjavljeno: 15. listopad 2024. 12:37

Dio engleskih i talijanskih medija je objavio kako će nakon kraja aktualne sezone Josep Guardiola, trener nogometaša Manchester Cityja, preuzeti poziciju izbornika engleske reprezentacije.

- Odlazim iz Manchester Cityja na kraju sezone? O tome još nisam odlučio. Moja je budućnost otvorena i nemam točnih odgovora. U nogometu je sve moguće, ali iz sadašnje perspektive, ja neću biti idući izbornik Engleske - poručio je 53-godišnji Guardiola, već godinama jedan od najboljih svjetskih stručnjaka.

Nakon kraja Europskog prvenstva, gdje je Engleska poražena u finalu od Španjolske, s dužnosti izbornika je otišao Gareth Southgate. Na njegovo je mjesto sjeo Lee Carsley, ali on i dalje ispunjava ulogu privremenog izbornika, a Engleski nogometni savez pokušava pronaći dugotrajnije rješenje s trenerom uglednijeg imena. Po brojnim napisima trenutačno je prvi favorit za to mjesto Thomas Tuchel.

image
OLI SCARFF Afp

Guardioli aktualni ugovor s Manchester Cityjem ističe na kraju ove sezone, a po nekim izvorima tijekom ljeta je Engleski nogometni savez već ponudio Španjolcu posao izbornika. Ni jedna strana to nije potvrdila. Kako tvrdi The Telegraph, najrealnija je opcija u ovom trenutku da Pep dogovori sa Cityjem novi jednogodišnji ugovor. Ti se pregovori zasad odvijaju u tišini.

Engleska je prošle sezone ispala iz elitne Lige nacija te ove sezone igra u Ligi B. Nakon četiri kola nalazi se na drugom mjestu svoje skupine s devet bodova. Tri više, odnosno maksimalnih 12 bodova, ima Grčka.

Guardiola je od 2016. godine trener Manchester Cityja, a osim dominacije u engleskom nogometu prije dvije sezone je klubu donio premijerni naslov pobjednika Lige prvaka. Ranije je još radio u Barceloni i Bayernu.

Linker
15. listopad 2024 13:41